Ξυλουργός έχασε το χέρι του και έφτιαξε προσθετικό, χρησιμοποιώντας 3D εκτυπωτή [εικόνες] - iefimerida.gr

Ξυλουργός έχασε το χέρι του και έφτιαξε προσθετικό, χρησιμοποιώντας 3D εκτυπωτή [εικόνες]

Ξυλουργός έχασε το χέρι του και έφτιαξε προσθετικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα σοβαρό εργατικό ατύχημα παραλίγο να καταστρέψει τη ζωή του Νοτιοαφρικανού ξυλουργού Ρίτσαρντ Βαν. Ωστόσο η δύναμη της θέλησης και η εφευρετικότητα του υπερνίκησαν τις δυσκολίες και του έδωσαν μία νέα ευκαιρία.

Χάνοντας 4 από τα δάχτυλά του καθώς έκοβε ξύλα, ο πολυμήχανος Ρίτσαρντ Βον, όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά αφιέρωσε τα επόμενα 2 χρόνια της ζωής του στην έρευνα και την κατασκευή, σχεδιάζοντας το ιδανικό ρομποτικό χέρι που θα μπορούσε να του δώσει ξανά πίσω την καθημερινότητα του. Μάλιστα τα εξαρτήματα για την κατασκευή της εφεύρεσης αυτής, τα σχεδίασε και τα τύπωσε με τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Οταν ξεκίνησε την έρευνα του, ο Ριτσαρντ διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν κατάλληλα προσθετικά για να τα 4 δάχτυλα που είχε χάσει και κάθε πειραματική τεχνολογία ήταν απίστευτα ακριβή. Ετσι άρχισε να πειραματίζεται στο γκαράζ του για να δημιουργήσει ένα home-made χέρι που θα του ταίριαζε.

Με τη βοήθεια ενός Αμερικανού συναδέλφου του, ο οποίος του δάνεισε δύο MakerBot Replicator 3D εκτυπωτές για να τον βοηθήσει με την παραγωγή πρωτοτύπων, ο Ρίτσαρντ δημιούργησε το πρώτο μηχανικό χέρι από τρισδιάστατο εκτυπωτεί.

Πλέον κατασκευάζει και διαθέτει σε χαμηλές τιμές την εφεύρεση του και το πρώτο χέρι που κατασκεύασε (μετά το δικό του) το έδωσε σε ένα 5χρονο αγόρι.

Το λεγόμενο Robohand έχει προταθεί για το φετινό βραβείο Rockefeller Innovators και εκτίθεται στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ