«Παρούσα» δήλωσε η Ντ.Μπακογιάννη - iefimerida.gr

«Παρούσα» δήλωσε η Ντ.Μπακογιάννη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόθεσή της να δηλώσει «παρούσα» στην ψηφοφορία για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος το μεσημέρι της Τετάρτης, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

«Εύχομαι να επιτραπεί στους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Εγώ, θα ψηφίσω παρούσα, γιατί θέλω ξεκάθαρα να κάνω την διαφοροποίηση ανάμεσα σε μια πολιτική που δεν μπορεί να πετύχει και τον λαϊκισμό της αντιπολίτευσης που δεν βοηθά και δεν στηρίζει τη χώρα σ' αυτήν τη δύσκολη στιγμή», ανέφερε στην ομιλία της για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, η ανεξάρτητη βουλευτής και επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ψήφισα τη δανειοδότηση της χώρας, για να μπορέσει η κυβέρνηση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, γιατί μέσα στο Μνημόνιο προβλέπονταν μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, που αν πράγματι εφαρμόζονταν, θα έμπαινε η Ελλάδα σε άλλη τροχιά ανάπτυξης που όλοι περιμέναμε. Στο μεσοδιάστημα, ωστόσο, αυτό που παρακολουθούσαμε είναι μια άλλη κυβέρνηση που ουσιαστικά σφάδαζε: Δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να συγκρουστεί με τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ, στις διαρθρωτικές αλλαγές που θα οδηγούσαν τον ελληνικό λαό σε μιαν άλλη πραγματικότητα» ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

Από την άλλη, τόνισε, «η αξιωματική αντιπολίτευση περί άλλων τυρβάζει: Αρνήθηκε το Μνημόνιο, εκφράζει αντιμνημονιακή λογική, προσπαθεί να στηρίξει τα αστήρικτα, παρουσίασε το «Ζάππειο-2» το οποίο όμως δεν γίνεται αποδεκτό, πολύ απλά επειδή δεν βγαίνουν τα νούμερα».

«Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη δεν βγαίνουμε απ' την κρίση. Και για να υπάρξει, χρειάζονται οι προτάσεις των Ευρωπαίων Δημοκρατών, για διαρθρωτικές αλλαγές, ένα «σχέδιο Μάρσαλ», αφιέρωση του 25% των αποκρατικοποιήσεων σε ειδικό ταμείο ανάπτυξης για την Ελλάδα, ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα αυτή. Τις απαιτούμενες θυσίες, μπορεί να αναλάβει μονάχα μία κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης με την συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων και όσων πιστεύουν στο σχέδιο αυτό, εκτίμησε η επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ