Mετά τον Ελ Γκρέκο και τον Βαρβάκη ο Σμαραγδής κάνει τώρα ταινία τη ζωή του Καζαντζάκη - iefimerida.gr

Mετά τον Ελ Γκρέκο και τον Βαρβάκη ο Σμαραγδής κάνει τώρα ταινία τη ζωή του Καζαντζάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά το διαρκή αγώνα που όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος δίνει για να εξασφαλίσει χρήματα για τις ταινίες που σκηνοθετεί με ήρωες εποχής, ο Γιάννης Σμαραγδής φαίνεται έτοιμος να προχωρήσει στο επόμενο βήμα: Να κάνει ταινία τη ζωή του σπουδαίου Νίκου Καζαντζάκη με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη.

Μετά τη διεθνή επιτυχία του El Greco και τη θερμή υποδοχή του «Ο θεός αγαπούσε το χαβιάρι», ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής επέλεξε τον επόμενο διεθνή Ελληνα για να μεταφέρει τη ζωή του στη μεγάλη οθόνη. Ο ίδιος έλεγε πριν από περίπου ένα χρόνο " Έχω τρία πράγματα στο μυαλό μου για την επόμενή μου ταινία: είτε να κάνω τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια, είτε τον βιο και την πολιτεία του Νίκου Καζαντζάκη, είτε τη ζωή ενός ταπεινού ανθρώπου που ψάχνει τρόπο να "μιλήσει" με το Θεό. Όταν ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα, θα αποφασίσω ποιο κινηματογραφικό πρότζεκτ θα υλοποιήσω. Είμαι κι εγώ ένα κομμάτι από τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα, αλλά επειδή είμαι αισιόδοξος άνθρωπος πιστεύω ότι όλα αυτά θα ξεπεραστούν. Δοκιμάζομαι τώρα αλλά θα αντέξω".

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα aixmi ο κύβος ερρίφθη και ο Γιάννης Σμαραγδής αποφάσισε πως ήρθε η ώρα του Νίκου Καζαντζάκη. Παραμένει άγνωστο ως τώρα πώς θα χρηματοδοτηθεί και αυτό το φιλόδοξο σχέδιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ