«Επαθα καρκίνο λόγω αιδοιολειχίας», δηλώνει ο Μάικλ Ντάγκλας - iefimerida.gr

«Επαθα καρκίνο λόγω αιδοιολειχίας», δηλώνει ο Μάικλ Ντάγκλας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η απίστευτη εξήγηση που έδωσε ο Μάικλ Ντάγκλας στην εφημερίδα Guardian σχετικά με τον πραγματικό λόγο που βρέθηκε να πάσχει από καρκίνο του φάρυγγα.

«Χωρίς να θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, ο συγκεκριμένος αυτός καρκίνος προκαλείται από ένα ιό (HPV) για τον οποίο ευθύνεται η αιδοιολειχία. Πρόκειται για μια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια». Αυτό δήλωσε ο 68χρονος σταρ του «Behind the Candelabra» στον δημοσιογράφο της εφημερίδας Guardian σχετικά με τον καρκίνο του φάρυγγα με τον οποίο διαγνώσθηκε τον Αύγουστο του 2011.

Πάντως και ο ίδιος στην αρχή πίστεψε ότι έφταιγε το στρες από τα νομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο γιος του Κάμερον (σ.σ. ο οποίος αυτή την στιγμή εκτίει ποινή φυλάκισης για εμπόριο ναρκωτικών).

Προσθέτοντας πως «και αν θέλετε να ξέρετε, η αιδοιολειχία αποτελεί και την καλύτερη θεραπεία για αυτόν. Ευτυχώς πρόκειται για ένα τύπο καρκίνου που κατά 95% δεν επανέρχεται».

Σύμφωνα με το Oral Cancer Foundation ένας τύπος HPV, ο HPV16, όντως έχει βρεθεί ότι συνδέεται με τον στοματικό καρκίνο. Κάτι που επισημαίνει στο δημοσίευμά της και η Huffington Post.

Ο συγκεκριμένος καρκίνος εκδηλώνεται στις πίσω περιοχές του λαιμού και του στόματος με τη μορφή πονόδοντων και λοιπών μολύνσεων της στοματικής κοιλότητας. Συμπτώματα που είχε και ο Ντάγκλας και μάλιστα 9 ολόκληρους μήνες πριν από τη διάγνωσή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ