Σπρέι πιπεριού και κλομπ κατά των διαδηλωτών της Blockupy - «Εξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα» έγραφαν στα πανό - iefimerida.gr

Σπρέι πιπεριού και κλομπ κατά των διαδηλωτών της Blockupy - «Εξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα» έγραφαν στα πανό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Eξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα» και «Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο». Εύγλωττα τα μηνύματα των περίπου 7.000 διαδηλωτών του αντικαπιταλιστικού κινήματος Blockupy που πλημμύρισε το κέντρο της Φρανκφούρτης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ευρώπη.

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς, που χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού και κλομπ για να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Κι αυτό, διότι παρότι η έναρξη της κινητοποίησης ήταν ειρηνική, στη συνέχεια μικρές ομάδες κουκουλοφόρων άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και καπνογόνα εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν δυναμικά. Πολλοί διαδηλωτές και αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
Διαδηλώσεις εναντίον της τρόικας των διεθνών πιστωτών -ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ- επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης μετά την επιτυχημένη κινητοποίηση της Παρασκευής στη Φρανκφούρτη, όταν οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να αποκόψουν την πρόσβαση στα γραφεία της ΕΚΤ και την έδρα της Deutsche Bank.
Σήμερα ωστόσο οι αστυνομικοί σταμάτησαν τους διαδηλωτές προτού πλησιάσουν στο κτίριο της ΕΚΤ.

Σε ανακοίνωσή του το κίνημα Blockupy κατηγορεί την αστυνομία ότι θέλει «να κλιμακώσει την ένταση» και ότι σταμάτησε μια νόμιμη κινητοποίηση. «Είναι σκανδαλώδες. Η αρχική διαδρομή της πορείας είχε εγκριθεί από πολλούς νόμιμους φορείς», είπε η εκπρόσωπος του κινήματος Ανι Ντίσελμαν.
Η αστυνομία από την πλευρά της απάντησε ότι αξιωματικοί της δέχτηκαν κατ' επανάληψη επίθεση από μια μικρή ομάδα διαδηλωτών και κατέστη αναγκαίο να χρησιμοποιηθεί βία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ