Διαγωνισμός ορθογραφίας, η διαχρονική «ψύχωση» των Αμερικανών - iefimerida.gr

Διαγωνισμός ορθογραφίας, η διαχρονική «ψύχωση» των Αμερικανών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχει εφημερίδα, δίκτυο ή άλλο μέσο ενημέρωσης στις ΗΠΑ που δεν έχει γράψει έστω και λίγες γραμμές για τον Aρβιντ Μαχανκάλι το τελευταίο 24ωρο. Ο 13χρονος μαθητής είναι ο νέος «ήρωας» της ορθογραφίας, γιατί η χώρα «χτυπήθηκε» από την ετήσια ψύχωση που προκαλεί ο σχετικός διαγωνισμός.

Σε αυτόν, μαθητές καλούνται να πουν την ορθογραφία της λέξης που θα τους ζητηθεί. Για τον Μαχανκάλι η τελευταία χρονιά στην οποία θα μπορούσε να διαγωνιστεί ήταν και η τυχερή, καθώς έπειτα από δύο τρίτες θέσεις επιτέλους κέρδισε. Πέρα από τη δόξα, εισέπραξε 32.500 δολάρια σε μετρητά, ενώ πήρε και σχολικά είδη.

Δεν πρόκειται για έναν απλό διαγωνισμό, αλλά για μία πραγματική μανία. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως στους προκριματικούς πήραν μέρος 11 εκατομμύρια μαθητές! Από αυτούς 281 παιδιά μπήκαν στην τελική φάση και στο τέλος 11 διεκδίκησαν το τρόπαιο. Στο τριήμερο της τελικής φάσης οι διαγωνιζόμενοι για ώρες προσπαθούν να μην κάνουν το παραμικρό λάθος. Αρχικά διαγωνίζονται μέσω υπολογιστή, ενώ οι 11 φιναλίστ ανεβαίνουν στη σκηνή, όπου μία επιτροπή τους ανακοινώνει κάθε φορά από μία λέξη για τον καθένα.

Ο εθνικός διαγωνισμός ορθογραφίας -Spelling Bee όπως είναι γνωστός- διεξάγεται από το 1925 στις ΗΠΑ και το ενδιαφέρον είναι τέτοιο που έχει έως και τηλεοπτική κάλυψη. Μάλιστα αποτελεί παράδοση οι φιναλίστ να συναντούν τον πρόεδρο της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ