Σήμερα η μητέρα των μαχών για κυβέρνηση-ΓΑΠ - iefimerida.gr

Σήμερα η μητέρα των μαχών για κυβέρνηση-ΓΑΠ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

"Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα..." Ο λόγος για την περιβόητη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, που έφτασε και φέρνει προ των ευθυνών τους -κατά την κυβέρνηση- τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Οι τελευταίοι, μετά από ένα δίμηνο συνεχών παρεμβάσεων στα ΜΜΕ επί των σημείων που διαφωνούν, κλείνουν τώρα να ανασκευάζουν, τουλάχιστον οι περισσότεροι, έτοιμοι να κάνουν το 'εθνικό χρέος' τους πράξη. Προηγήθηκε 'στενό μαρκάρισμα' άλλωστε, ενώ μέχρι το απόγευμα σήμερα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ...'εκπλήξεις'.

Αμετακίνητος στις θέσεις του άλλωστε, εξακολουθεί να δηλώνει ο βουλευτής Κοζάνης Αλέξανδρος Αθανασιάδης, που διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ, αποφεύγοντας πάντως χθες να αποκαλύψει τι θα πράξει τελικά. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση -που κατά τα άλλα δηλώνει δια του εκπροσώπου της Ηλία Μόσιαλου βέβαιη ότι το μεσοπρόθεσμο θα περάσει χωρίς απώλειες- φοβάται τυχόν επανάληψη του 'φαινομένου Παπαχρήστος', με μη εκφρασθέντα βουλευτή να καταψηφίζει, υπό το βάρος των διαδηλώσεων που αναμένονται πολυπληθείς σήμερα έξω από τη Βουλή.

Άγνωστο παραμένει τι θα πράξει και η Χρύσα Αράπογλου (που μετά τις δηλώσεις Πάγκαλου για 'τανκς', δήλωνε προχθές πως "όσα χρήματα έμειναν στη χώρα μετά τις δηλώσεις Δαμανάκη για έξοδο της χώρας από το ευρώ, θα φύγουν αύριο κιόλας"), ο Σήφης Βαλυράκης που έχει δηλώσει ότι ψηφίζει πάντα 'κατά συνείδηση' και ο Βασίλης Γιουματζίδης, που πάντως θεωρείται της ...επιρροής Βενιζέλου. Όσο για τον Βασίλη Γερανίδη, θα βρίσκεται -μαζί με τους Γιάννη Αμοιρίδη, Χρήστο Κατσούρα, Πέμη Ζούνη και Πέτρο Ευθυμίου- στο εξωτερικό, με την επιστολική ψήφο όλων να αναμένεται θετική. Όσο για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, επανέλαβε χθες ότι έχει ενστάσεις, κατηγορώντας την ΕΕ ότι δεν αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως ισότιμο εταίρο. Τόνισε πως δεν μπορεί να αποδεχθεί το δίλημμα 'ψηφίζεις ή οδηγείται η πατρίδα σου σε χρεωκοπία", σημειώνοντας πως η κρίση είναι πρωτίστως ευρωπαϊκή. Ζήτησε δε από την κυβέρνηση να αυτοδεσμευτεί ότι δεν θα εκποιήσει δημόσια περιουσία και να καταθέσει πρόταση για αναπτυξιακή πολιτική, ώστε να αλλάξουν γνώμη οι βουλευτές.

Από την πλευρά του, ο Θωμάς Ρομπόπουλος, υπαναχώρησε χθες, δηλώνοντας χθες στην κρατική τηλεόραση ότι θα υπερψηφίσει το μεσοπρόθεσμο. "Αποφάσισα να υπερψηφίσω τα προγράμματα επειδή το εθνικο συμφέρον είναι πιο σημαντικό από τη δική μας αξιοπρέπεια", δήλωσε και στο Reuters. Νωρίτερα,
είχε δηλώσει (Σκάι) ότι τον 'άγγιξαν' οι κ.κ.Παπανδρέου και Βενιζέλος. Παρότι επιφυλάχθηκε τότε πως θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή, στην ψηφοφορία, είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του, τονίζοντας ότι "είναι κρίσιμη η στιγμή, αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πτωχεύουμε, εγώ δεν την παίρνω την απόφαση, ας την πάρει ο Σαμαράς".... "Ακόμα και αν δε βγαίνει, το κάνω για να κερδίσουμε χρόνο", είπε, βεβαιώνοντας ότι θα υπερψηφίσει, η Άννα Νταλάρα, ενώ ότι "όλοι θα το ψηφίσουν και όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ", εκτίμησε ο Γιάννης Αμοιρίδης (Ράδιο9).

"Οφείλουμε να το ψηφίσουμε ως πλαίσιο σε μια συνολική προσπάθεια", ήταν το μήνυμα της Αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, ενώ αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου, που εκτίμησε ότι θα ψηφιστεί 'γιατί υπάρχει συνείδηση', κάνοντας μάλιστα λόγο για 'μονόδρομο'(!) στη ΔΕΗ, παρά τις έντονες ενστάσεις του στο παρελθόν, από τη θέση του βουλευτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ