Ποινή φυλάκισης 46 μηνών σε 8 υπαλλήλους του ΟΣΕ για τη σύγκρουση στο Λιανοκλάδι - iefimerida.gr

Ποινή φυλάκισης 46 μηνών σε 8 υπαλλήλους του ΟΣΕ για τη σύγκρουση στο Λιανοκλάδι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποινή φυλάκισης 46 μηνών επέβαλε το δικαστήριο σε 8 υπαλλήλους του ΟΣΕ, οι οποίοι κατηγορούνται για τη σύγκρουση τρένων στο Λιανοκλάδι, ενώ αθωώθηκε ο σταθμάρχης καθώς κρίθηκε πως δεν έφερε ευθύνη.

Αν και η έδρα αναζητούσε τον υπεύθυνο για το ατύχημα που έγινε το 2008, τελικά δεν καταλογίστηκαν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Το βασικό ερώτημα ήταν γιατί αντί για 20 βαγόνια, όπως προβλεπόταν από τα σχετικά συνοδευτικά έγγραφα, η εμπορική αμαξοστοιχία είχε 35. Πέρα από το γεγονός ότι αυτό το στοιχείο ήταν «κλειδί» για το ατύχημα, τα υπεράριθμα βαγόνια δημιούργησαν ερωτηματικά καθώς δεν καταγράφονταν στα έγγραφα του Οργανισμού.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», έκαναν λόγο αόριστα για λάθος, ενώ ούτε το πόρισμα του ΟΣΕ καταλόγισε ευθύνες σε κάποιον συγκεκριμένα. Έτσι το δικαστήριο καταδίκασε και τους 8 υπαλλήλους, οι οποίοι άσκησαν έφεση, αλλά έκρινε πως ο σταθμάρχης Λιανοκλαδίου δεν είχε εμπλοκή.

Το ατύχημα έγινε μεταξύ Λιανοκλαδίου και Τιθορέας, όταν το όγδοο βαγόνι «λύθηκε», με συνέπεια να αποκοπούν από την αμαξοστοιχία 25 από αυτά. Την ίδια ώρα επιβατικό τρένο κατευθυνόταν προς την Τιθορέα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τα εγκαταλειμμένα βαγόνια τη στιγμή που έβγαινε με ταχύτητα από τούνελ. Από το ατύχημα τραυματίστηκαν 18 επιβάτες και ο μηχανοδηγός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ