Εξηγήσεις στο υπουργείο Παιδείας θα δώσει η διευθύντρια που επέπληξε δασκάλα για τον «Κεμάλ» - iefimerida.gr

Εξηγήσεις στο υπουργείο Παιδείας θα δώσει η διευθύντρια που επέπληξε δασκάλα για τον «Κεμάλ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έρευνα ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή, το υπουργείο Παιδείας σχετικά με την υπόθεση της δασκάλας που δέχθηκε παρατηρήσεις επειδή δίδαξε στα παιδιά το τραγούδι «Κεμάλ». Συγκεκριμένα, η διευθύντρια του σχολείου θα κληθεί να δώσει έγγραφες εξηγήσεις γιατί επέπληξε την δασκάλα για την απόφασή της να διδάξει το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι σε στίχους Νίκου Γκάτσου.

Όπως αναφέρει το «Βήμα», αν και ακόμη δεν έχει κατατεθεί επίσημα καταγγελία από τη δασκάλα η οποία δέχθηκε την επίπληξη, παρόλα αυτά η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από εντολή του υφυπουργού Παιδείας, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου. Η διευθύντρια του συγκεκριμένου Δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη επέπληξε τη δασκάλα έπειτα από παράπονο γονιού μαθητή της Ε' τάξης για ισλαμική προπαγάνδα από την δασκάλα μουσικής.

«Γονιός ήρθε στο σχολείο να διαμαρτυρηθεί στη διευθύντρια επειδή δίδαξα στα παιδιά (Ε' δημοτικού) τον "Κεμάλ" του Χατζιδάκι στο μάθημα της μουσικής κατηγορώντας με για ισλαμική προπαγάνδα. Αντίδραση διευθύντριας; Μπήκε στην τάξη και μάζεψε από τα παιδιά τις φωτοτυπίες που είχα μοιράσει. Έπειτα με κάλεσε στο γραφείο της και αφού δήλωσε απογοητευμένη από τη δουλειά μου, μου ανέλυσε για ποιους λόγους στο Δημοτικό μόνο μας μέλημα οφείλει να είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν την πατρίδα και να τονώνουμε το εθνικό τους φρόνημα», ανέφερε η επιστολή της δασκάλας για το ζήτημα.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν πως ο κ. Παπαθεοδώρου σκοπεύει «να ελέγξει αντιπαιδαγωγικές και αυταρχικές συμπεριφορές τέτοιου είδους που εκτός των άλλων προδίδουν πολιτιστική ένδεια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ