Ποιες είναι οι δύο παραλίες του Ιονίου που το CNN συμπεριέλαβε στις κορυφαίες του κόσμου [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποιες είναι οι δύο παραλίες του Ιονίου που το CNN συμπεριέλαβε στις κορυφαίες του κόσμου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι παραλίες που δεν ξεχνά κανείς εύκολα. Τα χρώματα στα νερά τους, το τοπίο που δεν είναι συνηθισμένο, ίσως ακόμη και η δυσκολία πρόσβασης σε αυτές τις κάνει δύο από τις κορυφαίες στο... είδος τους. Η φήμη των Εγκρεμνών και του Ναυαγίου έχει ξεπεράσει όμως τα ελληνικά σύνορα, καθώς οι δύο «εκπρόσωποι» του Ιονίου συμπεριλήφθηκαν στις 100 καλύτερες στον κόσμο σε σχετική λίστα του CNN.

Η παραλία του Αγ. Γεωργίου στη Ζάκυνθο είναι γνωστή ως το «Ναυάγιο» πλέον, καθώς ένα ναυτικό ατύχημα έγινε ο λόγος ουσιαστικά για να αποκαλυφθεί το συγκεκριμένο κομμάτι του νησιού, που σταδιακά εξελίχθηκε σε ένα από τα βασικά αξιοθέατά του.

Ο επισκέπτης μπορεί να πάει ως εκεί μόνο με σκάφος, ενώ εναλλακτικά υπάρχει μία πλατφόρμα από την οποία μπορεί να θαυμάσει κανείς από ψηλά τις υπέροχες εναλλαγές των χρωμάτων στα νερά της. Όλα αυτά βέβαια ξεκίνησαν το 1982, όταν στην περιοχή ναυάγησε ένα πλοίο που μετέφερε παράνομα τσιγάρα, το οποίο βρίσκεται ακόμη επάνω στην χοντρή κατάλευκη άμμο της παραλίας.

Ποιες είναι οι δύο παραλίες του Ιονίου που το CNN συμπεριέλαβε στις κορυφαίες του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ποιες είναι οι δύο παραλίες του Ιονίου που το CNN συμπεριέλαβε στις κορυφαίες του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στους Εγκρεμνούς, στη Λευκάδα, από την άλλη η πρόσβαση είναι ακόμη πιο δύσκολη ή καλύτερα κουραστική. Στη θέα όμως της εκπληκτικής παραλίας και των συγκλονιστικών αποχρώσεων του μπλε στα νερά της, ξεχνά κανείς την κόπωση. Η συγκεκριμένη μαγευτική αμμουδιά απέχει 30 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού και φτάνει κανείς εκεί οδικώς. Πριν όμως επιχειρήσει ο επισκέπτης την πρώτη «βουτιά» θα πρέπει να κατέβει περίπου 350 σκαλιά, σχετικά απότομα, καθώς το όνομα της παραλίας έχει προκύψει από τα απότομα βράχια που την περιβάλλουν.

Ποιες είναι οι δύο παραλίες του Ιονίου που το CNN συμπεριέλαβε στις κορυφαίες του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ποιες είναι οι δύο παραλίες του Ιονίου που το CNN συμπεριέλαβε στις κορυφαίες του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ