Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στην Αθήνα οι αναρχικοί επιτίθενται συχνά με βόμβες σε γραφεία βουλευτών και υπουργεία - iefimerida.gr

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στην Αθήνα οι αναρχικοί επιτίθενται συχνά με βόμβες σε γραφεία βουλευτών και υπουργεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τη στενή συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας αναφέρεται έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην οποία παράλληλα τονίζεται ότι πλέον πολλά από τα μέλη των πιο «ενεργών» τρομοκρατικών ομάδων, του «Επαναστατικού Αγώνα» και των «Πυρήνων της Φωτιάς» έχουν συλληφθεί. Στην έκθεση πάντως υπάρχουν και αιχμές για την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία «έχει κωλυσιεργήσει ουκ ολίγες φορές».

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, το 2012, η Ελλάδα συνέχισε να βιώνει μικρής κλίμακας επιθέσεις, όπως στοχευμένους εμπρησμούς και εκρήξεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς από εγχώριες αναρχικές ομάδες. Σε γενικές γραμμές, όπως επισημαίνεται, αυτές οι επιθέσεις δεν είχαν ως στόχο να προκαλέσουν θύματα, αλλά χαρακτηρίζονται ως πράξεις «πολιτικού περιεχομένου».

Πέρα όμως από τη θετική αποτίμηση των πεπραγμένων της Αντιτρομοκρατικής, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταφέρεται κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης, καθώς στα αρνητικά πιστώνεται η αποφυλάκιση του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα -ηγετικών στελεχών του «Επαναστατικού Αγώνα», επειδή είχε παρέλθει το 18μηνο, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν λίγες ημέρες αργότερα και να παραμείνουν ασύλληπτοι μέχρι σήμερα, ενώ ως αρνητικό συμβάν επισημαίνεται και η συνεχής αναβολή της δίκης των συλληφθέντων από το 2011 «Πυρήνων», λόγω νομικών προβλημάτων.

Η έκθεση κλείνει, αναφέροντας πως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη υπήρξαν συχνά μικρής κλίμακας επιθέσεις από άτομα του αναρχικού χώρου με εμπρηστικούς μηχανισμούς σε δημόσια πρόσωπα και υπηρεσίες όπως γραφεία βουλευτών και υπουργεία, ενώ εκφράζεται και ανησυχία για το καθεστώς φύλαξης των ελληνικών συνόρων, καθώς έχει σημειωθεί αύξηση της εισροής λαθρομεταναστών από τη βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή λόγω των κοινωνικών ταραχών σε χώρες της περιοχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ