Ανησυχεί την Ευρώπη το κίνημα Blockupy που θα «μπλοκάρει» την ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη [εικόνες] - iefimerida.gr

Ανησυχεί την Ευρώπη το κίνημα Blockupy που θα «μπλοκάρει» την ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα νέο κίνημα, το Blockupy, το οποίο πραγματοποιεί πολυπληθείς διαδηλώσεις ενάντια «στην εξάπλωση της φτώχειας και την παρακμή των δημοκρατικών θεσμών που παρατηρούνται στην Ευρωζώνη ως μέρος μιας παγκόσμιας συστημικής κρίσης» αναμένεται να ταρακουνήσει σήμερα και αύριο το οικονομικό επίκεντρο της Ευρώπης, τη Φρανκφούρτη.

Ακτιβιστές του κινήματος ετοιμάζονται σήμερα και αύριο να αναστατώσουν την πόλη με δράσεις πολιτικής ανυπακοής κατά των τραπεζών και της λιτότητας που μαστίζει την Ευρώπη. Οι κινητοποιήσεις γίνονται σε Ισπανία, Κύπρο, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα και Βρετανία. Ηδη από χθες έχουν στηθεί τα αντίσκηνα στα δυτικά προάστια της Φρανκφούρτης όπου πάνω από 1.500 άτομα έχουν εγκατασταθεί εκεί παρά τις προσπάθειες της γερμανικής αστυνομίας να σταματήσει τα λεωφορεία έξω από το Βερολίνο.

Εχουν ξαναγίνει κινητοποιήσεις με επίκεντρο την ΕΚΤ

Πανευρωπαϊκές τετραήμερες κινητοποιήσεις του κινήματος Blockupy Frankfurt με επίκεντρο την έδρα της ΕΚΤ παρέλυσαν και πέρυσι το οικονομικό City της Φρανκφούρτης, το δεύτερο μεγαλύτερο μετά το City του Λονδίνου, αφού οι γερμανικές αρχές απέτυχαν να καταστείλουν το κίνημα των ακτιβιστών.

Χιλιάδες διαδηλωτές από όλη την Ευρώπη απέρριψαν στη Φρανκφούρτη τη βάρβαρη πολιτική της νεοφιλελεύθερης λιτότητας που εφαρμόζεται στη Γηραιά Ηπειρο, απαντώντας στο κάλεσμα 50 ευρωπαϊκών οργανώσεων για μαζικές ειρηνικές κινητοποιήσεις εναντίον της ΕΚΤ και της ΕΕ.

Το Blockupy Frankfurt αναφέρει ότι αποτελεί μια απάντηση στις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, της κατάργησης του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων και είχε ως επίκεντρο την έδρα της ΕΚΤ.
Οι περισσότερες τράπεζες του City της Φρανκφούρτης αποφάσισαν να κλείσουν τα γραφεία τους ή έδωσαν οδηγίες στους υπαλλήλους τους να πηγαίνουν με σπορ ενδυμασία τις ημέρες των κινητοποιήσεων, για να περνούν απαρατήρητοι ανάμεσα στους διαδηλωτές.


Η γερμανική αστυνομία ξεκίνησε τις επιχειρήσεις καταστολής με την απομάκρυνση, την Τετάρτη το πρωί, των σκηνών που είχαν εγκατασταθεί από 200 ακτιβιστές του Occupy-Camp από τον Οκτώβριο απέναντι από την έδρα της ΕΚΤ. Χρησιμοποίησε αντλίες και μπογιά εναντίον των ακτιβιστών, οι οποίοι απάντησαν με παθητική αντίσταση. Η αστυνομία προχώρησε στην απομάκρυνση των ακτιβιστών από το πανεπιστήμιο Goethe-Universitδt και το δημαρχείο, ενώ πραγματοποιήθηκαν 400 προσαγωγές.

Το κίνημα Blockupy άρχισε την ίδια ημέρα που ο νεοεκλεγείς Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ συνάντησε την Καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο στις 16 Μαΐου και φαίνεται ότι παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις για τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Ανησυχεί την Ευρώπη το κίνημα Blockupy που θα «μπλοκάρει» την ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ανησυχεί την Ευρώπη το κίνημα Blockupy που θα «μπλοκάρει» την ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ανησυχεί την Ευρώπη το κίνημα Blockupy που θα «μπλοκάρει» την ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ανησυχεί την Ευρώπη το κίνημα Blockupy που θα «μπλοκάρει» την ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ