Καρέ καρέ ο εντοπισμός της 13χρονης Χριστίνας από την ΕΛ.ΑΣ. - iefimerida.gr

Καρέ καρέ ο εντοπισμός της 13χρονης Χριστίνας από την ΕΛ.ΑΣ.

Η γνωριμία στο facebook και το σχέδιο του 23χρονου Αλβανού για την αρπαγή της 13
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα οικογενειακά προβλήματα που φαίνεται να αντιμετώπιζε η 13χρονη Χριστίνα εκμεταλλεύτηκε ο 23χρονος Αλβανός dj και κατάφερε να την πείσει να επιβιβαστεί σε ΚΤΕΛ και να ταξιδέψει από την Αθήνα στην Καβάλα. Από την Κυριακή λοιπόν που τα ίχνη της κοπέλας χάθηκαν ξεκίνησε ένα θρίλερ για τον εντοπισμό της. Κατά τη διάρκεια των ερευνών της αστυνομίας προέκυψαν πολλά στοιχεία μέχρι που οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν ποιος ήταν ο άνθρωπος που ξεσήκωσε ένα 13χρονο κορίτσι ώστε να εγκαταλείψει το σπίτι του.

Πρόκειται για έναν 23χρονο από την Αλβανία, ο οποίος ζει στην Καβάλα και εργάζεται ως dj. Ο Μario Aiazi γνώρισε και αποπλάνησε τη 13χρονη Χριστίνα Κρασσά, τη μαθήτρια από τα Σπάτα, μέσω facebook. Μάλιστα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ήταν εκείνο που «κάρφωσε» και την ιστορία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας, η ανήλικη γνώρισε τον 23χρονο Αλβανό μέσω facebook και διατηρούσε συχνή επαφή μαζί του με αποτέλεσμα να ταξιδέψει μόνη της με λεωφορείο από την Αθήνα στην Καβάλα, προκειμένου να τον συναντήσει.

Ο 23χρονος Αλβανός και η 13χρονη Χριστίνα Κρασσά από τα Σπάτα φαίνεται πως τελικά είχαν κανονίσει να κλεφτούν από το Πάσχα, όπως προκύπτει από τα μηνύματα που αντάλλασσε η αδερφή της κοπέλας με τη Χριστίνα, αλλά και με το δράστη στο facebook.

Μάλιστα σε έναν από τους διαλόγους φαίνεται πως ο δράστης είχε οργανώσει την «εξαφάνιση». Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα στο διάλογο που είχε ο Αλβανός με την αδερφή της 13χρονης, «καλά μην κάνεις έτσι θα τη βλέπεις, δεν θα την πάω και στην Κίνα, εδώ θα είμαστε».

Εκείνη πάντως τον ρωτούσε πώς θα ένιωθε αν έχανε τη δική του αδερφή και συνέχιζε να γράφει πως αγαπάει πολύ τη Χριστίνα. Τελικά τον διάλογο διέκοψε η 13χρονη που έγραψε «Τι είναι αυτά που γράφεις ρε συ».

Οι διάλογοι που έχουν καταγραφεί την 1η Μαΐου δείχνουν πως ο 23χρονος διατηρούσε σχέση με τη μικρή κοπέλα από τα Σπάτα αδιαφορώντας πως το κορίτσι είναι μόνο 13 ετών! Οπως έγραφε ο ίδιος στην αδερφή της ξεκαθάριζε πως θα την πάρει από το σπίτι. «Μπορεί να είναι αδερφή σου, αλλά μην ξεχνάς ότι είναι κοπέλα μου και δεν θα την κρατήσεις για πάντα εσύ» έγραφε στην αδερφή της.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι τον διάλογο διέκοψε η ίδια η 13χρονη η οποία έγραψε στην αδερφή της: «Δεν θα πεθάνω. Θα με βλέπεις».

Διαβάστε ΕΔΩ τους διαλόγους στο facebook

Στα Λουτρά Ελευθερών εντοπίστηκε η 13χρονη

Τελικά η υπόθεση είχε αίσιο τέλος αφού οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν την Πέμπτη το βράδυ την ανήλικη, ωστόσο τα ίχνη του 23χρονου έχουν χαθεί και τον αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ. Η ανήλικη κοπέλα από τα Σπάτα εντοπίστηκε από μια περίπολο αστυνομικών στα Λουτρά Ελευθερών, μια παραλιακή κωμόπολη με ιαματικά λουτρά που απέχει 33 χιλιόμετρα από το Παλιό Τσιφλίκι όπου κατοικεί ο 23χρονος Αλβανός.

Ο Marjon Ajazi το πρωί της Δευτέρας βρισκόταν μαζί με το 13χρονο παιδί σε αγροτική περιοχή στα Λουτρά και πέρασαν τη νύχτα σε μια αγροικία. Εκεί εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού της μικρής Χριστίνας από την τηλεφωνική κλήση που έκανε στη μοναδική στενή της φίλη για να την καθησυχάσει πως ήταν ασφαλής και δεν κινδύνευε. Οι αστυνομικοί αμέσως κινητοποιήθηκαν και χρησιμοποιήθηκε ακόμα και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ που σάρωνε με θερμική κάμερα την πυκνή βλάστηση προσπαθώντας να τους εντοπίσει.

Την ίδια ώρα χερσαίες δυνάμεις έρευνας σάρωσαν τις κοινότητες Φωλιά, Σιδηροχώρι, Δωμάτια, Πυργοχώρι και Χρυσόκαστρο ανεβαίνοντας όλο και πιο ψηλά στο Παγγαίο. Μια άλλη κινήθηκε από τη δυτική του πλευρά μέσω των χωριών Μεσορόπη και Μουσθένη. Μια τρίτη κατευθύνθηκε ανατολικά και διέσχισε το Χορτοκόπι, τους Αντιφίλιππους και το Παλαιοχώρι φτάνοντας ως τη μονή του Αγίου Δημητρίου. Τα ίχνη των δύο είχαν χαθεί. Ωστόσο οι έλεγχοι δεν σταμάτησαν. Ανδρες της ΕΛ.ΑΣ έλεγχαν όλα τα αυτοκίνητα που περνούσαν με κατεύθυνση από και προς την Καβάλα. Μια από αυτές εντόπισε το κορίτσι να περπατά ολομόναχο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα κοντά στα Λουτρά. Η μικρή Χριστίνα ήταν καλά στην υγεία της, αλλά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καβάλας για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Ωστόσο ο 23χρονος Αλβανός Marjon Ajazi εξαφανίστηκε και δεν έχει εντοπιστεί. Μάλιστα η 13χρονη Χριστίνα αρνείται να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία γι' αυτό και προς τα πού κατευθύνθηκε όταν χώρισαν οι δρόμοι τους και επιμένει που δεν έγινε αρπαγή αλλά πήγε στην Καβάλα με τη θέλησή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ