Φρένο από το IIF στη συζήτηση για ταχύτερη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές - iefimerida.gr

Φρένο από το IIF στη συζήτηση για ταχύτερη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Φρένο από το IIF στη συζήτηση για ταχύτερη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Σαφές μήνυμα στην Αθήνα ότι δεν πρέπει να βιάζεται να βγει στις αγορές, τουλάχιστον όχι πριν επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που να επιβεβαιώνουν την έξοδο από την κρίση, έστειλε το Διεθνές Ινστιτούτο Χρηματοπιστωτικής (IIF), ενώ και ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του στο REUTERS για το ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγου το 2014.

«Δεν ανακοίνωσα, είπαμε ότι το σκεφτόμαστε. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι του χρόνου τελειώνουν και τα χρήματα από το πρόγραμμα» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας. Από την πλευρά του το IIF, που εκπροσωπεί επί της ουσίας τους αγοραστές ομολόγων, σπεύδει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, καθώς όπως αναφέρει σε ειδική μακροσκελή έκθεση για την Ελλάδα, «σημαντικά ποσά δανεισμού με υψηλότερο κόστος θα μπορούσαν πιθανώς να επηρεάσουν αρνητικά τις επίσημες προβλέψεις βιωσιμότητας του χρέους. Γι' αυτό, ο δανεισμός από τις αγορές είναι πιθανό να εμποδιστεί από την Τρόικα μέχρι η ανάπτυξη να επιστρέψει σε ετήσιους ρυθμούς της τάξεως του 3,2% που προβλέπει το πρόγραμμα για το 2015-2020. Το πρόγραμμα πράγματι προβλέπει μικρά αλλά αυξανόμενα ποσά εκδόσεων να ξεκινούν μόλις το 2018, με πλήρη έξοδο στις αγορές όχι πριν το 2020».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ