Με εντολή Δένδια επανεξετάζονται όλες οι άδειες οπλοφορίας των βουλευτών από μηδενική βάση - iefimerida.gr

Με εντολή Δένδια επανεξετάζονται όλες οι άδειες οπλοφορίας των βουλευτών από μηδενική βάση

Με εντολή Δένδια επανεξετάζονται από μηδενική βάση όλες οι άδειες οπλοφορίας των
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aπό μηδενική βάση θα επανεξετασθούν οι άδειες οπλοφορίας που έχουν χορηγηθεί στους βουλευτές κατόπιν εντολής του υπουργού Δημόσιας Τάξης, ύστερα και από το σημερινό περιστατικό στο αεροδρόμιο, όταν κατά τον έλεγχο εκπυρσοκρότησε το όπλο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου.

Η απόφαση αυτή του κ. Δένδια που κοινοποιήθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. ελήφθη ύστερα από τη συζήτηση που έχει φουντώσει το τελευταίο διάστημα και έχει απασχολήσει ακόμη και τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη για το αν πρέπει ή όχι να οπλοφορούν οι βουλευτές εντός της Βουλής και με αφορμή το σημερινό κρούσμα με πρωταγωνιστή τον κ. Γρέγο.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 60 βουλευτές -της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Χρυσής Αυγής- διαθέτουν άδειες οπλοφορίες. (Δείτε ποιοι βουλευτές έχουν άδεια οπλοφορίας πατώντας ΕΔΩ).

Νωρίτερα, πάντως, με ανακοινώσεις τους ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ ζητούσαν να εξετασθούν από μηδενική βάση οι άδειες οπλοφορίας που έχουν χορηγηθεί σε Χρυσαυγίτες βουλευτές.

«Οσο η φασιστική βία της Χρυσής Αυγής δεν τυγχάνει της αποφασιστικής απάντησης της Πολιτείας, οι βουλευτές και τα μέλη της θα δρουν ανεξέλεγκτα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία «είναι παραπάνω από επιβεβλημένος ο έλεγχος των αδειών οπλοφορίας που έχουν οι βουλευτές της (Χρυσής Αυγής)».

Η εκπυρσοκρότηση [..] «αποδεικνύει ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να προσέχει σε ποιους παραχωρεί το δικαίωμα οπλοφορίας επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. «Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα ήταν απλώς τυχαίο. Τα όπλα της Χρυσής Αυγής είναι απασφαλισμένα και έτοιμα να πυροβολήσουν οποιονδήποτε» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τέλος, η ΔΗΜΑΡ «με αφορμή και αυτό το περιστατικό» καλεί την Πολιτεία «να ελέγξει τις άδειες οπλοφορίας που έχουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς εμπλέκονται σε υποθέσεις που αφορούν την ίδια τη δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ