Ερευνα για φοροδιαφυγή 4,5 δισ. από την Ιταλία στην Κίνα με «άρωμα» μαφίας - iefimerida.gr

Ερευνα για φοροδιαφυγή 4,5 δισ. από την Ιταλία στην Κίνα με «άρωμα» μαφίας

Ερευνα για φοροδιαφυγή 4
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τεράστιας έκτασης έρευνας σε βάρος 287 προσώπων βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιταλία, με τους υπόπτους να εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, νομιμοποίησης εξόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, οργανωμένο έγκλημα, πώληση προϊόντων και αναληθείς ετικέτες προέλευσης.

Η εισαγγελία της Φλωρεντίας σε συνεργασία με την Εθνική Εισαγγελία για το Οργανωμένο Εγκλημα, ενώ η βασική κατηγορία αφορά στην αποστολή στην Κίνα ποσό 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το 2006-2010 και προέρχονταν από κέρδη Κινέζων επιχειρηματιών που ζουν και εργάζονται στην Ιταλία.

Πρόκειται για ένα αστρονομικό ποσό που ουδέποτε δηλώθηκε στις ιταλικές φορολογικές αρχές και το οποίο ξεπερνά το σύνολο των εσόδων του δημοσίου από το φόρο πρώτης κατοικίας το έτος 2012.

Οι επιχειρηματίες φέρονται να χρησιμοποιούσαν ιδιωτικές εταιρίες μεταφοράς χρημάτων και εμβασμάτων. Χρησιμοποιώντας μια πλειάδα αχυράνθρωπων, όπως αποκάλυψαν οι Ιταλοί εισαγγελείς, έστελναν συνεχώς μικροποσά στην Κίνα.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι βασίζονταν συχνά σε αχυράνθρωπους, όμως πολλές φορές χρησιμοποιούσαν τα ονόματα ανυποψίαστων πολιτών, που δεν γνώριζαν τίποτα για την παράνομη αυτή δράση. Η κάθε αποστολή, για να μην δημιουργούνται υποψίες, δεν υπερέβαινε ποτέ τα 1.999 ευρώ.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, Κινέζοι επιχειρηματίες που έχουν στην ιδιοκτησία τους καφέ-μπαρ, υφαντουργικές βιοτεχνίες και καταστήματα τροφίμων και ενδυμάτων στην περιφέρεια της Τοσκάνης είχαν δημιουργήσει για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου ένα πραγματικό μαφιόζικο δίκτυο.

Τα έσοδά τους προέκυψαν χάρη και στην έντονη εκμετάλλευση Κινέζων μεταναστών στην χρήση σκάρτων πρώτων υλών και στην πώληση προϊόντων «μαϊμού».

Η έρευνα συνεχίζεται και είναι πιθανό να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 24 άτομα, 17 Κινέζοι, 5 Ιταλοί και ένας Νιγηριανός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ