Ερχεται το Moto X – Η φτηνή και τεχνολογικά προηγμένη απάντηση της Google στο iPhone - iefimerida.gr

Ερχεται το Moto X – Η φτηνή και τεχνολογικά προηγμένη απάντηση της Google στο iPhone

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυναμικό μπάσιμο στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας μέσω της κατασκευής ενός τελευταίας τεχνολογίας smartphone κάνει η Google. Η νέα συσκευή θα φέρει την υπογραφή της Motorola, η οποία εδώ και σχεδόν ένα χρόνο ανήκει στην Google (έναντι 12,5 δισ. δολαρίων) και στόχος της είναι να ανταγωνιστεί τόσο σε επιδόσεις, όσο και σε τιμή το iPhone, αλλά και τα smartphones της Samsung.

Η ανακοίνωση για το Moto X, όπως θα λέγεται, έγινε χθες και η κυκλοφορία του στην αγορά προσδιορίζεται στο τέλος του 2013. Σύμφωνα με την Google το νέο κινητό θα είναι ακόμη πιο «έξυπνο» από εκείνα της Apple και της Samsung, καθώς θα προβλέπει τις επόμενες κινήσεις του χρήστη.

«Το Moto X έχει τη δυνατότητα να καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του», δήλωσε ο διευθυντής της Motorola Mobility, Ντένις Γούντσαϊντ κατά την ανακοίνωση του νέου εγχειρήματος της Google. Οι εξελιγμένοι αισθητήρες του θα του δίνουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζει τις συνθήκες στις οποίες λειτουργεί: αν βρίσκεται εν κινήσει (π.χ. σε αυτοκίνητο) ή αν βρίσκεται στην τσέπη του χρήστη. Με βάση αυτά, θα προβλέπει τις κινήσεις και θα ανοίγει, για παράδειγμα, την εφαρμογή για τη φωτογραφική μηχανή για να διευκολύνει τον χρήστη.

Ακόμη, θα διαθέτει δύο ξεχωριστούς επεξεργαστές για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Η Google είναι, σύμφωνα με δηλώσεις του Γούντσαϊντ, «αισιόδοξη ότι το κινητό αυτό θα γνωρίσει επιτυχία παγκοσμίως, καθώς η εμπειρία που προσφέρει είναι μοναδική».

Πέρα από τα τεχνολογικά προτερήματα του Moto X το δυνατό χαρτί της Google θα είναι η τιμή. Αναμένεται να είναι σαφώς μικρότερη μολονότι το τηλέφωνο θα κατασκευάζεται και θα συναρμολογείται στις ΗΠΑ (μόνο ορισμένα εξαρτήματα θα κατασκευάζονται σε εργοστάσια στην Ασία). Αυτός είναι ο λόγος που η Google ετοιμάζει 2.000 προσλήψεις για τις εγκαταστάσεις της στο Τέξας των ΗΠΑ.

«Οι συσκευές αυτές έχουν περιθώρια κέρδους έως 50% της τιμής τους. Εμείς δεν θα έχουμε τέτοιους περιορισμούς» είπε ο Γούντσαϊντ φωτογραφίζοντας το iPhone...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ