Στέλεχος της Μέρκελ κάνει «φέτες» τον Ολάντ: Φταίει η απελπισία... - iefimerida.gr

Στέλεχος της Μέρκελ κάνει «φέτες» τον Ολάντ: Φταίει η απελπισία...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η αντίδραση του Ολάντ δείχνει τη σημαντική απελπισία της κυβέρνησής του που ένα χρόνο μετά την άνοδό της στην εξουσία δεν έχει βρει ακόμη αποτελεσματικές απαντήσεις στα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά προβλήματα της χώρας της», δήλωσε σε πρωτοφανώς υψηλούς τόνους ο Αντρέας Σόκενχοφ, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των συντηρητικών της Χριστιανοδημοκρατικής και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU) σε ανακοίνωσή του, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση στο Παρίσι του Γάλλου προέδρου με την Άνγκελα Μέρκελ.

Χθες, ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε δηλώσει πως η (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή δεν μπορεί να υπαγορεύσει στη Γαλλία τι πρέπει να κάνει, καθώς οι Βρυξέλλες ζήτησαν από το Παρίσι να αρχίσει τη μεταρρύθμιση των συντάξεων ήδη από φέτος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαίτησε χθες από τη Γαλλία μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στις συντάξεις και την αγορά εργασίας, σε αντάλλαγμα για την προθεσμία δύο ετών που της δόθηκε για να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Η Άνγκελα Μέρκελ συναντά σήμερα στο Παρίσι τον Ολάντ για την υιοθέτηση μιας πρότασης για την ανάπτυξη και την απασχόληση, την πρώτη επίσημη συνεισφορά των δύο πρωτευουσών μετά την εκλογή του Γάλλου προέδρου πριν από ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ