Μήνυση στη «Sun» για συκοφαντική δυσφήμιση έκανε ο Μαρινάκης - iefimerida.gr

Μήνυση στη «Sun» για συκοφαντική δυσφήμιση έκανε ο Μαρινάκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενοχλημένος εξακολουθεί να είναι ακόμα ο Ολυμπιακός από ένα ξένο δημοσίευμα του περασμένου Οκτώβρη. Για αυτό το λόγο ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατέθεσε μήνυση κατά της βρετανικής εφημερίδας «Sun» ζητώντας αποζημίωση 350.000 ευρώ για ηθική βλάβη και συκοφαντική δυσφήμιση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pressgazette.co.uk, η πλευρά του Ολυμπιακού έκανε συστάσεις με επιστολές των νομικών εκπροσώπων της προς την εφημερίδα, η οποία όμως δεν προέβη σε δημοσίευση διορθωτικού άρθρου. Για αυτό το λόγο το ζήτημα πήρε τη νομική οδό.

Το επίμαχο δημοσίευμα είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της «Sun» την 1η Οκτωβρίου, λίγο πριν από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ για τους ομίλους του Champions League: «Ο Ολυμπιακός, αντίπαλος της Άρσεναλ στο Champions League έρχεται στο Emirates υπό την σκιά ενός τεράστιου σκανδάλου με στημένα ματς», ανέφερε ο πρόλογος του άρθρου, το οποίο επικεντρωνόταν στο πρόσωπο του κ. Μαρινάκη.

«Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ποινική δίωξη 15 μήνες μετά τα όσα συνέβησαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι οπαδοί των 'κανονιέρηδων' θα εκπλαγούν όταν μάθουν πως ο άνθρωπος που κάθεται λίγα μέτρα μακριά από τον εκτελεστικό διευθυντή Ιβαν Γκαζίδη στη VIP κερκίδα του γηπέδου αντιμετωπίζει δίωξη για 'νοθευμένα' παιχνίδια. Ο πρόεδρος της ελληνικής ομάδας Μαρινάκης, πρόκειται επίσης να παρακαθίσει σε γεύμα δίπλα από τον Γκαζίδη όπως συνηθίζεται πριν τα ματς μεταξύ των διοικήσεων των συλλόγων. Πάντα αντιδρούσε σθεναρά για την αθωότητα του», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Το pressgazette.co.uk φιλοξενεί δήλωση εκπροσώπου της «Sun», ο οποίος αναφέρει πως «η Sun υποστηρίζει το άρθρο της και οι ενστάσεις έχουν μπει στο αρχείο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ