Η γιορτή του γκράφιτι στο Μπρίστολ - 342 καλλιτέχνες δίνουν χρώμα στην πόλη [εικόνες] - iefimerida.gr

Η γιορτή του γκράφιτι στο Μπρίστολ - 342 καλλιτέχνες δίνουν χρώμα στην πόλη [εικόνες]

Η γιορτή του γκράφιτι στο Μπρίστολ - 342 καλλιτέχνες δίνουν χρώμα στην πόλη [εικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες το Upfest, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό φεστιβάλ γκράφιτι στο Μπρίστολ της Βρετανίας, τη γενέτειρα του διάσημου γκραφιτά Μπάνκσι

Κάθε Μάϊο τα τελευταία 5 χρόνια, η συνοικια Μπέντμινστερ συγκεντρώνει καλλιτέχνες δρόμου απ' όλο τον κόσμο. Φέτος το φεστιβάλ έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο 25-27 Μαΐου με τη συμμετοχή 342 καλλιτεχνών και τώρα που καταλάγιασε ο αέρας από τα σπρέϊ και η πόλη επανέρχεται στους φυσιολογικούς της ρυθμούς, η βρετανική Guardian δημοσίευσε τα καλύτερα γκράφιτι που δημιουργήθηκαν φέτος.

Το Μπρίστολ τα τελευταία χρόνια θεωρείται η Μέκκα του γκράφιτι και όπως λένε οι ίδιοι οι καλλιτέχνες, είναι γι'αυτούς, ό,τι και η Φλωρεντία για τους ζωγράφους της Αναγέννησης.

Τα πάντα εκεί είναι οργανωμένα κι έτσι δεν δημιουργείται πρόβλημα με τις αρχές, ενώ όπως αναφέρει ο ο Στέφεν Χέιλς, μέλος της οργανωτικής επιτροπής: «ο δήμαρχος του Μπρίστολ, Τζορτζ Φέργκιουσον, επέτρεψε να ζωγραφίσουν τους τοίχους της εταιρίας Tobacco Company, της οποίας το κτίριο του ανήκει.»

Εκτός από τη Μπεντμινστερ, στις άλλες συνοικίες της πόλης, ειδικά στην περιοχή γύρω από την οδό Νέλσον, φιλοξενούνται κατά κύριο λόγο τα έργα των διασημότερων καλλιτεχνών δρόμου: των Μαγκς, Ρόα, 3Ντομ, Σεπρ και δέκα τουλάχιστον του Μπάνκσι.

Η επόμενη παρόμοια συνάντηση αναμένεται τον Αύγουστο με το «See Νο Evil», που φέρνει χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι ψάχνουν διάσημες υπογραφές στα κτίρια της πόλης.

(Εικόνες: Guardian.co.uk)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ