Γιατί καλλιτέχνες και αθλητές φλερτάρουν με το ναζισμό: δόξα, χρήμα, αναγνωρισιμότητα [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιατί καλλιτέχνες και αθλητές φλερτάρουν με το ναζισμό: δόξα, χρήμα, αναγνωρισιμότητα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα δημόσιο φλερτ με τον ακραίο πολιτικό χώρο που τείνει να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις έχουν επιδοθεί τον τελευταίο καιρό διάσημα ονόματα από το χώρο του αθλητισμού και του καλλιτεχνικού στερεώματος.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα οι συνέπειες ήταν καταστροφικές για τη συνέχεια της καριέρας τους, όπως στην περίπτωση της αθλήτριας του στίβου Βούλας Παπαχρήστου που αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς αγώνες λόγω ενός «αμαρτωλού» tweet με ρατσιστικό περιεχόμενο.

Αυτό βέβαια δεν την εμπόδισε στη συνέχεια να δηλώσει την υποστήριξή της στο ακροδεξιό κόμμα και να υπερασπιστεί δημοσίως τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη για το βίαιο περιστατικό ανάμεσα στον ίδιο και τη Λιάνα Κανέλλη.

Πέτρος Γαϊτάνος

Μετά από χρόνια απουσίας και σπάνιες εμφανίσεις που περιορίζονται στην περίοδο του Πάσχα ο Πέτρος Γαϊτάνος προκάλεσε αίσθηση με δημόσιες δηλώσεις-στήριξη στη δράση της Χρυσής Αυγής.

Μιλώντας ε τηλεοπτική εκπομπή εξέφρασε τη λύπη του για το επίπεδο των νεοελλήνων και σημείωσε ότι δεν αντέχει την ψευτοευγένεια, που επιβάλλουν τα ΜΜΕ.

«Έχουμε πνιγεί μέσα στην ευγένεια», είπε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε λέγοντας ότι του αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής και πολλές φορές θα ήθελε ο ίδιος να κάνει αυτό που κάνουν τα μέλη της.

Ο τραγουδιστής μάλιστα, πέρα από την υποστήριξή του στη δράση του συγκεκριμένου κόμματος, μίλησε και για την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι cd μουσικής πωλούνται στο δρόμο από μαύρους και οι αστυνομικοί κοιτούν χωρίς να κάνουν τίποτα.

«Ξέρετε πόσες φορές μου έρχεται να σπάσω στο κεφάλι των μαύρων τα cd, που πουλάνε;» αναρωτήθηκε και κατέληξε λέγοντας ότι προτιμά να ξεφεύγει η Χρυσή Αυγή, παρά να λούζεται από τη χαζοευγένεια των ΜΜΕ και των πολιτικών.

Γιατί καλλιτέχνες και αθλητές φλερτάρουν με το ναζισμό:  δόξα, χρήμα, αναγνωρισιμότητα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Νότης Σφακιανάκης

Ο γνωστός για τις ακραίες απόψεις του λαϊκός τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο φαινόμενο Χρυσή Αυγή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι ακραίο υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή και τι δεν είναι ακραίο από αυτά που υποστηρίζει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;». Και συμπλήρωσε: «Η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά αφυπνίζει αυτό που πρέπει να κάνουμε μόνοι μας. Να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να έρθει να μας ''βιάσει''. Το να είναι τα σύνορά μας υπαρκτά είναι το αυτονόητο».

Γιατί καλλιτέχνες και αθλητές φλερτάρουν με το ναζισμό:  δόξα, χρήμα, αναγνωρισιμότητα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Γιάννης Πλούταρχος

Τη στήριξή του στη Χρυσή Αυγή εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς και το άλλοτε... καλό παιδί της νύχτας, ο Γιάννης Πλούταρχος. Σε συνέντευξη ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής αφενός εξίσωσε τα «ακραία αριστερά» και τα «ακραία δεξιά» κόμματα, αφετέρου δήλωσε έτοιμος να ψηφίσει ακραίο κόμμα «φτάνει να βγάλει τους Ελληνες από το αδιέξοδο». Στην ερώτηση «πώς σχολιάζετε την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο» απάντησε: «Η Χρυσή Αυγή είναι το αποτέλεσμα μιας γενικότερης αγανάκτησης, μιας τεράστιας αδικίας. Παρότι δεν είμαι άνθρωπος των άκρων, θα ήθελα να σας ρωτήσω τι χειρότερο μπορεί να κάνει ένα ακραίο αριστερό ή ένα ακραίο δεξιό κόμμα από αυτούς που μας κυβερνούν. Τα δημοκρατικά κόμματα δεν είναι αυτά που λεηλάτησαν και κατέστρεψαν τους πολίτες υποχρεώνοντάς τους να δουλεύουν για 400 ευρώ και να λένε κι ευχαριστώ; Μιλάμε για τη φασιστική Χρυσή Αυγή, αλλά δεν λέμε κουβέντα για τον φασισμό τού να σου παίρνουν με το έτσι θέλω τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής! Αυτό τι είναι; Δεν είναι χούντα ή, ακριβέστερα, καπιταλιστική χούντα;».

Γιατί καλλιτέχνες και αθλητές φλερτάρουν με το ναζισμό:  δόξα, χρήμα, αναγνωρισιμότητα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Βούλα Παπαχρήστου

Για το ρατσιστικό tweet που οδήγησε στον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου αλλά και για το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, σχολιάζοντας μάλιστα και το χαστούκι του στη Λιάνα Κανέλλη, μίλησε η τριπλουνίστρια Βούλα Παπαχρήστου.

Η Βούλα Παπαχρήστου εμφανίστηκε αμετανόητη για το ρατσιστικό tweet που είχε κάνει το καλοκαίρι, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το έκανε για πλάκα και ότι δεν το μετανιώνει, καθώς τιμωρήθηκε γι' αυτό.

«Δεν είπα καν τη ρατσιστική λέξη ''μαύρος''. Ηταν ένα tweet που το είχαν και άλλοι», πρόσθεσε η τριπλουνίστρια.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης μίλησε και για το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, μαζί με τον οποίο τους είχε απαθανατίσει ο φωτογραφικός φακός το περασμένο καλοκαίρι.

«Δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες, αλλά γράφτηκαν και πράγματα, τα οποία δεν ίσχυαν» ανέφερε. Ωστόσο, δεν έμεινε εκεί αλλά σχολίασε και τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη. «Εκφράζει τα λόγια του απλού πολίτη στη Βουλή» ανέφερε η αθλήτρια.

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί η απάντηση που έδωσε σε ερώτηση σχετικά με το περίφημο χαστούκι του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Λιάνα Κανέλλη. «Θυμάμαι, νομίζω ότι δεν το ξεκίνησε πρώτος εκείνος». Για να κάνει μάλιστα τα πράγματα χειρότερα όταν ρωτήθηκε για το ποια θα ήταν η αντίδρασή της σε περίπτωση που τη χαστούκιζε ένας άνδρας απάντησε:« Αν εγώ ήμουν προκλητική απέναντι σε έναν άντρα και τον έβριζα δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσε, αλλά νομίζω πως άμα προκαλείς πρέπει να είσαι έτοιμος για την απάντηση».

Γιατί καλλιτέχνες και αθλητές φλερτάρουν με το ναζισμό:  δόξα, χρήμα, αναγνωρισιμότητα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Γιώργος Κατίδης

Ο μόνος ίσως από αυτούς που προκάλεσαν σάλο που επιχειρεί να «διώξει» από πάνω του την ατυχή στιγμή που χαιρετά ναζιστικά τον κόσμο της ομάδας, εξαιτίας της οποίας τιμωρήθηκε δια βίου από τις Εθνικές ομάδες.

Με αφορμή την τηλεοπτική προβολή της ταινίας Αmerican History το βράδυ της Τετάρτης, η οποία πραγματεύεται την πορεία ενός νέου που ασπάζεται το ναζισμό, ο Ελληνας χαφ έγραψε στο twitter:
«Αmerican history. Μια από τις ταινίες που μου έμαθαν πολλά και που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πόσο κακό πράγμα είναι η αμάθεια!»

Ο νεαρός παίκτης της Ενωσης μάλιστα όταν κλήθηκε να δώσει απαντήσεις στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ για το ναζιστικό χαιρετισμό του μετά το γκολ που σημείωσε στον αγώνα κόντρα στη Βέροια ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ναζιστής και η κίνησή του είχε ως σκοπό να ζητήσει σεβασμό από τον κόσμο της ΑΕΚ, χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς σημαίνει ο χαιρετισμός.


«Οχι δεν το έχω δει πουθενά, δεν ήξερα τι σημαίνει. Στα προηγούμενα ματς, υπήρχε ιδιαίτερη κριτική. Πίστευα, πως αυτός ο χαιρετισμός σημαίνει σεβασμό. Πως θα σηκωθεί όρθιος ο κόσμος. Ηταν της στιγμής, δεν το είχα προγραμματίσει. Δεν είμαι ούτε ναζί, ούτε φασίστας.Δεν γνώριζα τι έκανα. Για τον Χίτλερ ήξερα μόνο κάποια πράγματα από την τηλεόραση, αλλά δεν ήξερα τι σημαίνει αυτό. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική. Κατάλαβα μετά τι είχε γίνει. Κατάλαβα μετά πως προσέβαλα τον λαό της ΑΕΚ και τους συμπαίκτες μου και αμέσως πήρα όλο το βάρος πάνω μου» δήλωσε μετανιωμένος.

Γιατί καλλιτέχνες και αθλητές φλερτάρουν με το ναζισμό:  δόξα, χρήμα, αναγνωρισιμότητα [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ