Συναγερμός στην ιταλική διανόηση για τη διάσωση του ιστορικού καφέ Σαν Μάρκο της Τεργέστης [βίντεο] - iefimerida.gr

Συναγερμός στην ιταλική διανόηση για τη διάσωση του ιστορικού καφέ Σαν Μάρκο της Τεργέστης [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα τραπέζια του κάθισαν, συζήτησαν ζωηρά, εμπνεύστηκαν και έγραψαν μεγάλοι δημιουργοί, λογοτέχνες και ποιητές, όπως ο Τζέιμς Τζόις, ο Ίταλο Σβέβο, ο Ουμπέρτο Σάμπα και πολλοί άλλοι, ανάμεσα στους οποίους και αρκετοί διανοούμενοι και επιχειρηματίες της πολυπληθούς ελληνικής κοινότητας της Τεργέστης. Ο λόγος για το θρυλικό καφέ Σαν Μάρκο της ιστορικής πόλης-λιμανιού της γειτονικής Ιταλίας.

Μετά το θάνατο του τελευταίου διευθυντή του, Φράνκο Φιλίπι, το Δεκέμβριο που μας πέρασε, η ιδιοκτήτρια ασφαλιστική εταιρεία Assicurazioni Generali αναζητά ανεπιτυχώς μέχρι τώρα τον αντικαταστάτη του, με ορατό ακόμη και το ενδεχόμενο του «λουκέτου».

Θορυβημένος ο κόσμος των γραμμάτων και των τεχνών της Ιταλίας αμέσως κινητοποιήθηκε για τη διάσωσή του, με μπροστάρη τον συγγραφέα γέννημα-θρέμμα της Τεργέστης Κλαούντιο Μάγκρις, τακτικό θαμώνα του καφέ, όπου συνηθίζει να επιδίδεται σε καθημερινή βάση στη συγγραφική δραστηριότητά του, ο οποίος με πύρινο άρθρο του στην Corriere della Sera χαρακτήρισε το βιεννέζικου ύφους καφέ, που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1914, πολιτισμική κληρονομιά παγκόσμιου βεληνεκούς.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ