«Λιμνάζουν» 1,45 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ - Εχουν εγκριθεί, αλλά παραμένουν στο συρτάρι - iefimerida.gr

«Λιμνάζουν» 1,45 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ - Εχουν εγκριθεί, αλλά παραμένουν στο συρτάρι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχουν εγκριθεί από το ΕΣΠΑ για την υλοποίηση 630 έργων στις περιφέρειες, ωστόσο παραμένουν στο «συρτάρι». Ο λόγος για κοινοτικά κονδύλια ύψους 1,45 δισ. ευρώ. Από αυτά 56 εκατ. ευρώ «λιμνάζουν» εδώ και πολλούς μήνες μόνο στην περιφέρεια Αττικής.

Ενδεικτικό είναι πως έργα αναβάθμισης της υποδομής σε 15 νοσοκομεία της Αττικής και κατασκευή 18 παιδικών σταθμών από δήμους παραμένουν παγωμένα από έξι μήνες έως και δυόμισι χρόνια.

Η αξιοποίηση των χρημάτων μπλοκάρεται από τις καθυστερήσεις φορέων, δήμων και νοσοκομείων, από τις αντιδικίες υποψήφιων αναδόχων, όπως και από τα συνήθη γραφειοκρατικά εμπόδια. Τα Νέα γράφουν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του περασμένου Νοεμβρίου, βρίσκονται εν υπνώσει 630 έργα που εγκρίθηκαν πριν από τον Ιανουάριο του 2012 και η χρηματοδότησή τους έφτανε το 6% των συνολικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Το ύψος των αναξιοποίητων κονδυλίων δε, είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς σε αυτά τα 630 έργα δεν συνυπολογίζονται εκείνα για τα οποία έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι διαγωνισμοί και έχουν γίνει οι συμβάσεις, αλλά για διάφορες αιτίες δεν προχωρά η υλοποίησή τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ