Τι γίνεται με Μελισσανίδη, Νοτιά και ποιες οι πιθανότητες να πάει η ΑΕΚ στην Παιανία - iefimerida.gr

Τι γίνεται με Μελισσανίδη, Νοτιά και ποιες οι πιθανότητες να πάει η ΑΕΚ στην Παιανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αποχώρηση του Παναθηναϊκού από τις εγκαταστάσεις της Παιανίας ενδεχομένως να προκαλέσει ένα ντόμινο εξελίξεων που πριν λίγο καιρό θα έμοιαζαν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Το πλέον ακραίο που μπορεί να συμβεί είναι στην είσοδο των εγκαταστάσεων που ως σήμερα φιλοξενούσαν τον Παναθηναϊκό και ανήκουν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, να αντικατασταθεί η ταμπέλα με το Τριφύλλι από μια άλλη που θα έχει πάνω τον Δικέφαλο. Της ΑΕΚ.

Το σενάριο έχει αρχίζει να κυκλοφορεί εντόνως μετά την ενέργεια του Γιάννη Αλαφούζου να αγοράσει το - ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Τσακίρη - προπονητικό κέντρο «Απήλιον» για να πάρει τον Παναθηναϊκό από την Παιανία. Κίνηση που επιτρέπει στην ΑΕΚ να έχει εναλλακτική λύση σε περίπτωση που τελικά δεν τα βρει με τον Νίκο Νοτιά για τη χρήση του αθλητικού κέντρου των Σπάτων και δίνει στον Δημήτρη Μελισσανίδη ένα ισχυρό διαπραγματευτικό ατού στις επαφές του με τον – ως τώρα – μεγαλομέτοχο της «Ενωσης».

Ο «Τίγρης» ήταν και παραμένει θετικός ως προς την παραμονή της ΑΕΚ στα Σπάτα, αλλά υπό προϋποθέσεις. Δηλαδή, τη μείωση του ενοικίου (600.000 ευρώ) και την πραγματοποίηση βελτιωτικών εργασιών, όπως η κατασκευή του τρίτου γηπέδου. Αυτές οι εργασίες προκάλεσαν την πρώτη τριβή ανάμεσα στη νέα τάξη πραγμάτων της ΑΕΚ και τον Νοτιά, του οποίου ο εκπρόσωπος παρουσιάστηκε στα Σπάτα και εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του για το γεγονός ότι σχεδιάζονταν κινήσεις δίχως τη σύμφωνη γνώμη της ιδιοκτησίας.

«Δεν μπορεί να έρχεται ο καθένας στο «σπίτι» σου και στο μαγαζί σου και να... μαστορεύει! Εμείς είχαμε σύμβαση δύο ετών με την Green Scape, την άφησε απλήρωτη ο Σταύρος Αδαμίδης και όπως ήταν λογικό έφυγαν οι άνθρωποι», είπε στην εφημερίδα Live Sport, ο Βασίλης Σίμος και συνέχισε: «Μετά έφερε τον Θεοφάνη Γεννάτο που είχε η ΑΕΚ στους Θρακομακεδόνες. Του ανθρώπου του χρωστούσαν λεφτά και τον έβαλαν και άλλο μέσα. Δεν καθαρίζανε τα λούκια, δεν ήξεραν καν που ήταν... Εφεραν λάθος χλοοτάπητες... Δεν ήξεραν ότι υπήρχε σύστημα αποστράγγισης και έκαναν πρόταση να βάλουν... Μόνοι τους κατέστρεψαν τα πάντα, πάλι ο κ. Νοτιάς θα την πληρώσει τη νύφη; Μήπως του έδωσαν τα ενοίκια; Τι να πω...».

Αν Μελισσανίδης και Νοτιάς δεν καταφέρουν να βρουν σημείο επαφής, η ΑΕΚ θα εξετάσει την περίπτωση της Παιανίας. Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, ο Μελισσανίδης έχει ήδη κάνει μια προσέγγιση στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Η μετακόμιση της ΑΕΚ στο πρώην σπίτι του Παναθηναϊκού έχει και θετικά και αρνητικά. Στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις της Παιανίας και περισσότερα γήπεδα περιλαμβάνουν και σαφώς καλύτερες εγκαταστάσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν και την πρώτη ομάδα και τις ακαδημίες. Στα αρνητικά είναι το ακριβότερο – διπλάσιο αν η τιμή είναι 1,2 εκατ. ευρώ όπως συζητούνταν με τον Παναθηναϊκό- κόστος ενοικίασης. Ενα κόστος που ίσως η ΑΕΚ κοιτάξει να αποφύγει τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια όπου θα αγωνίζεται σε μικρότερες κατηγορίες, άρα τα έσοδά της θα είναι σχεδόν μηδενικά. Απλώς, ο Νοτιάς πλέον δεν... παίζει μπάλα μόνος του και ο Μελισσανίδης είναι ένας επιχειρηματίας που έχει αποδείξει πως ξέρει να χειρίζεται και να «εκμεταλλεύεται» τέτοιες ευκαιρίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ