Κι όμως εκατομμύρια χρήστες εγκαταλείπουν το Facebook από... βαρεμάρα - iefimerida.gr

Κι όμως εκατομμύρια χρήστες εγκαταλείπουν το Facebook από... βαρεμάρα

Κι όμως εκατομμύρια χρήστες εγκαταλείπουν το Facebook από... βαρεμάρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι με διαφορά το μεγαλύτερο και πιο διαδεδομένο κοινωνικό δίκτυο αυτή τη στιγμή με πολλά εκατομμύρια χρήστες, ωστόσο, όπως δείχνουν τελευταίες μελέτες, δεν είναι λίγοι εκείνοι που το εγκαταλείπουν από τη βαρεμάρα τους.

Για την ακρίβεια, μιας και μέχρι πρότινος θεωρούνταν ότι εκατομμύρια χρήστες «καίγονται» στο Facebook επειδή βαριούνται την πραγματική τους ζωής, φανταστείτε σε τι σημείο βαρεμάρας έφτασαν που εγκαταλείπουν και το εν λόγω δίκτυο.

Οπως καταγράφει η έρευνα της εταιρείας αναλύσεων Social Bakers υπολογίζεται ότι το Facebook χάνει κάθε μήνα εκατομμύρια χρήστες με το τελευταίο «χτύπημα» να είναι και το πιο δυνατό, καθώς υπολογίζεται ότι τον Απρίλιο αποχώρησαν από το κοινωνικό δίκτυο περίπου έξι εκατομμύρια χρήστες.

Ο συνολικός αριθμός αποχωρήσεων στις ΗΠΑ το τελευταίο εξάμηνο φθάνει τα εννέα εκατομμύρια που ισοδυναμεί με πτώση 4%, ενώ ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το ίδιο συμβαίνει και στις Μεγάλη Βρετανία,Γερμανία,Ισπανία,Γαλλία,Ιαπωνία και Καναδά.

Ενας από τους λόγους είναι ο αυξημένος ανταγωνισμός από τη στιγμή που Twitter, Google+, Instagram κερδίζουν συνεχώς έδαφος, ωστόσο η έρευνα καταγράφει ως κυριότερη αιτία την βαρεμάρα.

Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από τη συνεχή πτώση στην ώρα που περνούν οι χρήστες στο Facebook που από τα 121 λεπτά που ήταν κατά μέσο όρο το Δεκέμβριο τώρα βρίσκεται στα 115 λεπτά.

Από την εταιρεία πάντως επισημαίνουν ότι η έρευνα έχει κενά, καθώς η πτώση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εκτεταμένη χρήση από κινητές συσκευές και στρέφει το βλέμμα της στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου η δημοτικότητα του Facebook ανεβαίνει συνεχώς αγγίζοντας τους 70 εκατ. μηνιαίους χρήστες στη Βραζιλία (αύξηση 6%) και 64 εκατ. στην Ινδία (αύξηση 4%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ