«Καρφιά» Γείτονα σε Βάσω - iefimerida.gr

«Καρφιά» Γείτονα σε Βάσω

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ψηφίστηκε επί της αρχής ο εφαρμοστικός στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Νωρίτερα αιχμές είχε αφήσει η Πρόεδρος της Επιτροπής Βάσω Παπανδρέου, αναφορικά με το «κατεπείγον», με το οποίο εισήχθη ο εφαρμοστικός νόμος στη Βουλή, λέγοντας «η επιτροπή έχει ταλαιπωρηθεί με τα κατεπείγοντα. Περιμένουμε και η κυβέρνηση να λειτουργεί ως κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και όχι μόνο να συρρικνώνει τον πολιτικό χρόνο».

Αμέσως μετά όμως η κ.Παπανδρέου δέχτηκε βολές για τη στάση της από τον Κώστα Γείτονα, ο οποίος της ζήτησε να εκφράζει τις προσωπικές της απόψεις και να μη μιλά εκ μέρους όλων, και επικαλέστηκε τον Κανονισμό της Βουλής που δίνει το δικαίωμα στην Κυβέρνηση να φέρνει νομοσχέδια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Έτσι λοιπόν με εσωκομματικές γκρίνιες ξεκίνησε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής η σχετική συζήτηση για την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εισηγητής του εφαρμοστικού, Νάσος Αλευράς παρότι δήλωσε ότι κατανοεί την αναγκαιότητα του κατεπείγοντος ωστόσο άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για καθυστερήσεις. «Υπάρχει σωρεία θεμάτων που θα μπορούσαν να ρυθμιστούν νωρίτερα, και να αξιοποιηθεί ο χρόνος που παρήλθε και να μην φτάσουμε την τελευταία ώρα και υπό αυτή την πίεση να συζητάμε ρυθμίσεις που τουλάχιστον στο τεχνικό τους κομμάτι έχουν πολλές δυσκολίες» παρατήρησε ο βουλευτής.

Τη συναίνεση ΝΔ, ΛΑΟΣ και Ντόρας Μπακογιάννη μόνο στο διαδικαστικό μέρος του κατεπείγοντος, έλαβε η κυβέρνηση ενώ το ΚΚΕ αποχώρησε διαμαρτυρόμενο προαναγγέλλοντας ότι στη συζήτηση στην Ολομέλεια θα καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων του εφαρμοστικού.

Τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατήγγειλε και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση τις καθυστερήσεις της, τις μετατρέπει σε τσαλάκωμα της Βουλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ