Ο υπουργός Αμυνας της Μέρκελ εμπλέκεται σε διπλό σκάνδαλο εξοπλισμών με «άρωμα» μίζας - iefimerida.gr

Ο υπουργός Αμυνας της Μέρκελ εμπλέκεται σε διπλό σκάνδαλο εξοπλισμών με «άρωμα» μίζας

Ο υπουργός Αμυνας της Μέρκελ εμπλέκεται σε διπλό σκάνδαλο εξοπλισμών με «άρωμα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα προβλήματα καλείται να αντιμετωπίσει η Ανγκελα Μέρκελ εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας, καθώς, ο υπουργός Αμυνας της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, εμπλέκεται σε μεγάλο σκάνδαλο εξοπλισμών με προβληματικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Οπως αναφέρει το vima ο υπουργός της Μέρκελ φαίνεται πως γνώριζε ότι τα αεροσκάφη ήταν προβληματικά, αλλά το απέκρυψε, ενώ το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται στις αρχές Μαΐου όταν ο ντε Μεζιέρ ακύρωσε το αξίας μισού δισ. πρόγραμμα αναγνωριστικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Euro hawk εξαιτίας του τεράστιου ύψους της επένδυσης που χρειαζόταν για να μπορέσουν να λάβουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις και να λάβουν άδεια πτήσης στη Γερμανία.

Με βάση τις αποκαλύψεις, τα αεροσκάφη αυτά δεν διαθέτουν ικανοποιητική τεχνολογία αποφυγής συγκρούσεων και δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη Γερμανία κάτι που φαίνεται πως ήταν γνωστό στο υπουργείο Αμυνας της χώρας εδώ και χρόνια.

Εκείνο που δημιουργεί υποψίες είναι ότι ο Ντε Μεζιέρ ήταν ο πιο ένθερμος υποστηρικτής αυτής της αγοράς και πίεζε επίμονα από τότε που ανέλαβε το υπουργείο, το 2011, ενώ τις ερχόμενες εβδομάδες θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους πίεζε για την υλοποίηση του προγράμματος.

Το δεύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Γερμανός υπουργός Αμυνας είναι το γεγονός ότι υπήρξε και ο μόνο υπουργός Αμυνας του ΝΑΤΟ που υποστήριζε με μεγάλη θέρμη το πρόγραμμα AGS που περιλαμβάνει τα αεροσκάφη Global Hawk που είναι πολύ παρόμοια με τα Euro Hawk και συνεπώς έχουν τις ίδιες δυσκολίες για να λάβουν άδεια πτήσης.

Από τον Μάη του 2011 ο ντε Μεζιέρ ανέπτυσσε στο γερμανικό Κοινοβούλιο με ενθουσιασμό τα πλεονεκτήματα των εν λόγω μη επανδρωμένων αεροσκαφών αποκρύπτοντας παντελώς τα τεχνικά προβλήματά τους.

Ο Ντε Μεζιέρ βρίσκεται σε δύσκολη θέση σήμερα. Η οποία γίνεται ακόμη χειρότερη γιατί, παρά το φιάσκο με τα Euro Hawk, το υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αγοράσει τουλάχιστον 16 μη επανδρωμένα αεροσκάφη την επόμενη τριετία σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα, από το Ισραήλ ή τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ