Για κακούργημα παραπέμπει τον Παπακωνσταντίνου η κυβέρνηση - iefimerida.gr

Για κακούργημα παραπέμπει τον Παπακωνσταντίνου η κυβέρνηση

Για κακουργηματική απιστία παραπέμπει τον Παπακωνσταντίνου η κυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπος με το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος φαίνεται ότι θα βρεθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς ήδη 54 βουλευτές έχουν υπογράψει τη σχετική πρόταση της Προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της «Λίστας Λαγκάρντ» για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής την πρόταση έχουν υπογράψει 52 βουλευτές της ΝΔ καθώς και οι εκπρόσωποι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στην Προανακριτική, Παναγιώτης Ρήγας και Βασίλης Οικονόμου.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, μέχρι το απόγευμα όταν και θα κατατεθεί επισήμως η πρόταση στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα την έχουν υπογράψει και άλλοι βουλευτές.

Ακολούθως η πρόταση θα συζητηθεί στη διάσκεψη των Προέδρων την Πέμπτη και την τελική απόφαση για το αν τελικά θα διευρυνθεί το κατηγορητήριο του πρώην υπουργού Οικονομικών θα τη λάβει την επόμενη εβδομάδα η Ολομέλεια της Βουλής.

Η πρόταση αυτή είναι πολυσέλιδη και εξηγεί με νομικά επιχειρήματα τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τη μέχρι τώρα έρευνα της επιτροπής, τα οποία απαιτούν την προσθήκη στο κατηγορητήριό της και του νέου αδικήματος κατά του κ. Παπακωνσταντίνου.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση πήρε νέα τροπή, μετά τα έγγραφα του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκαν στην Προανακριτική, από τα οποία διαπιστώθηκε ότι η «λίστα Λαγκάρντ» έφθασε επίσημα στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών για αξιοποίησή της μόνο για φορολογικούς σκοπούς.

Ολα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης όταν ο πρόεδρος της Προανακριτικής επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης αποκάλυψε την πρόθεσή του να διευρυνθεί το κατηγορητήριο με την προσθήκη της κατηγορίας της απιστίας μετά την αποκάλυψη του εγγράφου των γαλλικών αρχών.

Το απόγευμα άρχισε η συλλογή υπογραφών από βουλευτές της ΝΔ προκειμένου η πρόταση για διεύρυνση να κατατεθεί στην Ολομέλεια για να ψηφιστεί, αφού για να κατατεθεί το αίτημα στον Πρόεδρο της Βουλής απαιτούνται 30 υπογραφές.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Μαρκογιαννάκης αποκάλυψε ότι ο ίδιος ήταν αυτός που συνέταξε την πρόταση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου.

Απαντώντας σε ερώτηση κοινοβουλευτικών συντακτών πάντως ο κ. Μαρκογιαννάκης απέρριψε τα περί σύστασης νέας επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης δείχνοντας σίγουρος ότι η ίδια επιτροπή θα είναι αυτή που θα επεκτείνει την έρευνα και στο αδίκημα της απιστίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ