Προσπάθησαν να λαμπαδιάσουν την Κρήτη -16 πυρκαγιές ξέσπασαν μέσα σε λίγες ώρες - iefimerida.gr

Προσπάθησαν να λαμπαδιάσουν την Κρήτη -16 πυρκαγιές ξέσπασαν μέσα σε λίγες ώρες

Προσπάθησαν να λαμπαδιάσουν την Κρήτη -16 πυρκαγιές ξέσπασαν μέσα σε λίγες ώρες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 3 τα ξημερώματα εκδηλώθηκαν συνολικά 16 πυρκαγιές σε περιοχές της Κρήτης και συγκεκριμένα σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Το έργο των πυροσβεστών ήταν πάρα πολύ δύσκολο ειδικά στην περιοχή «Βαμβακόπουλο» στα Χανιά όπου υπήρξαν και καταστροφές σε επιχειρήσεις, ενώ χρειάστηκε να εκκενωθούν και χωριά.

Οπως αναφέρει και το flashnews η περιοχή βρέθηκε σε πύρινο κλοιό με τους νότιους ανέμους να πνέουν στα 9 - 10 μποφόρ και να βοηθούν τις φλόγες στο καταστρεπτικό τους έργο.

Σύμφωνα με τις πρώτες καταγραφές κάηκαν σε ποσοστό 80 - 90%, τρεις βιοτεχνικές επιχειρήσεις, ο Συνεταιρισμός Αλουμινοκατασκευαστών, μια επιχείρηση με αγροτικά προϊόντα και μια αντιπροσωπεία με βάρκες.

Μικρές ζημιές προκλήθηκαν και σε αυλές σπιτιών, ενώ στις 03:10 τα ξημερώματα κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν από την αστυνομία να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μάλιστα, σε μια περίπτωση χρειάστηκε η Πυροσβεστική να επέμβει για τον απεγκλωβισμό νεαρής γυναίκας που είχε υποστεί σοκ.

Το μέτωπο της φωτιάς εξελίχθηκε από το 3ο έως το 5ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Χανιά - Ομαλός και επεκτάθηκε βόρεια, ενώ σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Χανίων Αναστάσιο Κουρουπάκη στις φλόγες παραδόθηκαν και καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε περίπου 50 στρέμματα.

Η δεύτερη σε έκταση πυρκαγιά εκδηλώθηκε στα Μεγάλα Χωράφια, χαρακτηρίστηκε ως δασική, ωστόσο έφθασε μέχρι και τις αυλές σπιτιών χωρίς να αναφερθούν σημαντικές ζημιές, ωστόσο στις φλόγες παραδόθηκε ΙΧ αυτοκίνητο ο οδηγός του οποίου δεν κατάφερε να το απομακρύνει.

Δύο ακόμα πύρινα μέτωπα, στην περιοχή «Καφάρο» στις Βουκολιές και στα Κεραμειά, σήμαναν συναγερμό στις αρχές και τους κατοίκους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ