Αλλαγή πληρώματος στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Εφτασαν οι νέοι αστροναύτες [εικόνες + βίντεο] - iefimerida.gr

Αλλαγή πληρώματος στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Εφτασαν οι νέοι αστροναύτες [εικόνες + βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο πλήρωμα κατέφθασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) σήμερα, όπου και θα παραμείνουν για 6 μήνες, αντικαθιστώντας την προηγούμενη ομάδα, που επέστρεψε στη Γη πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, η καινούρια ομάδα αποτελείται από τον ελληνικής καταγωγής Ρώσο αστροναύτης Φίοντορ Γιουρτσίχιν (Γραμματικόπουλος), την Αμερικανίδα Κάρεν Νάιμπεργκ και τον Ιταλό Λούκα Παρμιτάνο οι οποίοι ταξίδεψαν με το διαστημόπλοιο «Σογιούζ» που εκτοξεύτηκε στις 23.31 ώρα Ελλάδας από το Καζακστάν και έφτασε στον Σταθμό 6 ώρες αργότερα.

Το «Σογιουζ» έφτασε στο σταθμό στις 05:10 ώρα Ελλάδας και μετά από περίπου 2 ώρες που χρειάστηκε η διαδικασία πρόσδεσης, οι αστροναύτες μπήκαν στις 07:15 στον Διαστημικό Σταθμό όπου τους υποδέχθηκαν οι Ρώσοι Πάβελ Βινογκράντοφ και Αλεξάντρ Μισούρκιν και ο Αμερικανός Κρις Κάσιντι που αποτελούν τα υπόλοιπα μέσα της 36ης αποστολής.

Να σημειωθεί ότι οι τρεις νεοαφιχθέντες αντικαθιστούν την προηγούμενη ομάδα που επέστρεψε στη Γη στις 14 Μαΐου και στην οποία συμμετείχε και ο Καναδός Κρις Χάντφιλντ, ο οποίος έγινε διάσημος ανεβάζοντας βίντεο στο Youtube, όπου παρουσίαζε πως φαίνονται απλές κινήσεις και διαδικασίες σε μηδενική βαρύτητα.

Αλλαγή πληρώματος στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Εφτασαν οι νέοι αστροναύτες [εικόνες + βίντεο] | iefimerida.gr 0


(REUTERS/Sergei Remezov)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ