Πέντε πολύτιμα μαθήματα ζωής από διάσημους άνεργους κινηματογραφικούς χαρακτήρες [βίντεο] - iefimerida.gr

Πέντε πολύτιμα μαθήματα ζωής από διάσημους άνεργους κινηματογραφικούς χαρακτήρες [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το φαινόμενο της ανεργίας, ειδικά σε τέτοιους εξαιρετικά επώδυνους καιρούς δεν είναι παιχνίδι ούτε αντικείμενο παρωδίας. Ωστόσο, υπάρχει και ένα ωστόσο... Κάτι πρέπει να κάνει κανείς σε καθεστώς ανεργίας. Τι όμως;

Τους κινηματογραφικούς χαρακτήρες που ακολουθούν η βιομηχανία της μαζικής κουλτούρας τους έχει μετατρέψει σε εμβληματικά υποδείγματα... ανέργων που εμπαίζουν τους πάντες και τα πάντα, βρίσκοντας τρόπο να παροχετεύσουν την ενεργητικότητά τους σε περισσότερο και λιγότερο δημιουργικούς τομείς.

Προσοχή, όμως: διότι, το να επιχειρήσει να ακολουθήσει κανείς το παράδειγμά τους ενέχει σοβαρούς κινδύνους, για τον απλό λόγο ότι οι εν λόγω χαρακτήρες δεν είναι παρά αποκύημα μυθοπλασίας.

1.Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι (1998)

Ρεσιτάλ ερμηνείας slacker χαρακτήρα (ο γνωστός «χαλαράαααα...») που έχει μείνει στην ιστορία και έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Εξαγόμενο μάθημα: το μόνο που χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένος είναι ένα μπουκάλι βότκα, ένα λικέρ με γεύση καφέ, μία μπάλα του μπόουλινγκ, μία πενταβρόμικη ρόμπα, μαλλιά και στυλ αλά Τζιμ Μόρισον και δύο-τρεις losers φίλους.

2.Αδέλφια για... κλάματα (2008)

Κάφροι σαραντάρηδες ετεροθαλείς αδελφοί κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην ξεκολλήσουν από το βρακί της μητέρας και του πατέρα τους, σε μερικές από τις πιο αρρωστημένα οιδιποδικές σκηνές του αμερικανικού κινηματογράφου.

Εξαγόμενο μάθημα: θα σου δοθεί η ευκαιρία να ανακαλύψεις τον παλιό σου εαυτό με το μπλουζάκι των Metallica, το drum kit που αναγκάστηκαν να σου αγοράσουν στο γυμνάσιο για να πάψεις να τους πρήζεις τα συκώτια, ενώ θα επανακτήσεις τις υποκριτικές σου ικανότητες στις τηλεφωνικές φάρσες, αφού πρώτα πετάξεις βρεγμένες χαρτοπετσέτες σε περαστικούς από το μπαλκόνι του πατρικού σου.

3.Αμερικανική Ομορφιά (1999)

Τα λόγια είναι περιττά...

Εξαγόμενο μάθημα (ίσως το ύστατο): η ανεργία είναι η μητέρα της επανεφεύρεσης του εαυτού σε όλο του το μεγαλείο.

4.Τα σταφύλια της οργής (1940)

Μυθικός σκηνοθέτης (Τζον Φορντ), όπως επίσης μυθικός πρωταγωνιστής (Χένρι Φόντα). Κατά άλλα απελπισία, απελπισία, απελπισία...

Εξαγόμενο μάθημα: η απελπισία οξύνει τις ρητορικές ικανότητες κατά την εκφορά πύρινων λόγων εναντίον της αδικίας.

5.Μία ξεχωριστή μέρα (1993)

Γλαφυρή ταινία-δοκίμιο πάνω στις νευρολογικές και ψυχοδιανοητικές επιπτώσεις του ύστερου καπιταλισμού στο άτομο.

Εξαγόμενο μάθημα: αν είσαι άνεργος και έχεις βγει βόλτα, φρόντισε να μην πολυκολλάς στους περαστικούς ή τους fellow drivers γιατί μπορεί να είναι κι αυτοί άνεργοι που δεν το έχουν χωνέψει ακόμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ