Οι καταναλωτές εγκαταλείπουν τις δημοπρασίες του eBay - iefimerida.gr

Οι καταναλωτές εγκαταλείπουν τις δημοπρασίες του eBay

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δημοφιλές σάιτ δημοπρασιών eBay φαίνεται ότι δεν αποτελεί πια σάιτ δημοπρασιών, αφού σύμφωνα με μια μελέτη από το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών λιγότερο από το 15% όλων των προϊόντων δημοπρατούνται πλέον. Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων που πραγματοποιούνται από το eBay προέρχονται από την επιλογή "Αγοράστε τώρα" όπου υπάρχει μια εισηγμένη τιμή, όπως κάνει κανείς στο Amazon ή σε οποιοδήποτε άλλο site αγορών. Πρόκειται για πτώση της τάξης του 100% σε σχέση με 10 χρόνια πριν.

Η πτώση όπως φαίνεται οφείλεται στην αλλαγή των συνηθειών των καταναλωτών. Οι τέσσερις ερευνητές από το Stanford και το eBay υποθέτουν ότι ο χρόνος και η προσπάθεια που χρειάζεται κάποιος για να κερδίσει μια δημοπρασία ενθαρρύνει τους επίδοξους αγοραστές να αγοράζουν απευθείας τα προιόντα που επιθυμούν. Πριν από μια δεκαετία, οι ονλάιν δημοπρασίες ήταν μια δημοφιλής μορφή διαδικτυακής ψυχαγωγίας. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει άρδην από το 2003, και οι ιστοσελίδες όπως το Facebook και το YouTube απορροφούν τον περισσότερο χρόνο των χρηστών του Διαδικτύου. "Οι άνθρωποι ψάχνουν τώρα για την ευκολία, όταν πρόκειται για ονλάιν αγορές, όχι για παιχνίδια".

Παρ' όλα αυτά το eBay δε φαίνεται να χάνει το αγοραστικό του κοινό, παρά τα θέματα των δημοπρασιών. Αν και δεν είχε την απότομη αύξηση που είχε το Amazon τα τελευταία χρόνια, η μετοχή του απογειώθηκε το 2004 λόγω της ύφεσης. Μάλιστα το πρώτο τρίμηνο του 2013, τα έσοδα του σάιτ ανήλθαν στα 3.700 εκατομμύρια δολάρια, αύξηση δηλαδή του 14 %.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ