Ποια είναι η «Αμαζόνα» των Πυρήνων της Φωτιάς που «ξεγλιστρά» συνεχώς από την Αντιτρομοκρατική - iefimerida.gr

Ποια είναι η «Αμαζόνα» των Πυρήνων της Φωτιάς που «ξεγλιστρά» συνεχώς από την Αντιτρομοκρατική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ανθρωποκυνηγητό» για τον εντοπισμό της γυναίκας που συμμετέχει στους «Πυρήνες της Φωτιάς» έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida το εν λόγω μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης θεωρείται πρόσωπο-κλειδί για τον εντοπισμό της γιάφκας της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η γυναίκα, την οποία κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ έχουν βαφτίσει «Αμαζόνα των Πυρήνων», θεωρείται ότι έχει περιφερειακό και υποστηρικτικό ρόλο στην οργάνωση, αλλά ωστόσο όπως αναφέρει η Espresso, ο εντοπισμός της ενδεχομένως να οδηγήσει στο κρησφύγετο με τον οπλισμό της οργάνωσης , το οποίο δεν έχει ακόμη βρεθεί, ενώ σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η εν λόγω γυναίκα ίσως κρατάει το «ταμείο» της οργάνωσης.

Το προφίλ της «Αμαζόνας»- Εχει διαφύγει αρκετές φορές τη σύλληψη

Οπως εκτιμούν ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, η γυναίκα των «Πυρήνων» είναι κάτω από τριάντα ετών, ενώ φέρεται να έχει συμμετάσχει στην τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο «Mall», αλλά και στη ληστεία στον Φιλώτα Φλώρινας πιθανώς με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά. Είναι σημαντικό ότι οι μέχρι τώρα έρευνες της ΕΛ.ΑΣ «δείχνουν» μόνο μια γυναίκα στην οργάνωση, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου του Φιλώτα, η νεαρή κοπέλα κρατούσε πολυβόλο στη ληστεία καλύπτοντας τα υπόλοιπα μέλη των Πυρήνων.

Χαρακτηριστικό της «Αμαζόνας», είναι ότι έχει καταφέρει να «ξεγλιστρήσει» από την ΕΛ.ΑΣ τουλάχιστον δύο φορές μέχρι τώρα: Την πρώτη φορά από την «γιάφκα» στο Χαλάνδρι τον περασμένο Απρίλιο, όπου συνελήφθησαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Κάτοικοι της περιοχής, έδωσαν πληροφορίες για την εμφάνιση της, ενώ τόνισαν ότι οδηγούσε και ένα μαύρο τζιπ.

Η δεύτερη φορά την οποία ξέφυγε κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια της ΕΛ.ΑΣ, ήταν στις αρχές Μαΐου σε καφετέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν συνελήφθησαν οι Αργύρης Ντάλιος και Φοίβος Χαρίσης- Πούλος. Η μυστηριώδης γυναίκα των «Πυρήνων» ήταν στην καφετέρια μαζί τους αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο και τότε διέφυγε τη σύλληψη και από τότε έχουν χαθεί τα ίχνη της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ