Los Angeles Times: Σε πρωτοφανείς χαμηλές τιμές τα ελληνικά νησιά - iefimerida.gr

Los Angeles Times: Σε πρωτοφανείς χαμηλές τιμές τα ελληνικά νησιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς «αγωνίζεται να ενισχύσει τις επενδύσεις, περιορίζοντας τη γραφειοκρατική παράλυση και τη διαφθορά», αναφέρει σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα η εφημερίδα Λος Άντζελες Τάιμς, καταγράφοντας επίσης τη «θετική μεταστροφή» της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της πώλησης ιδιωτικών νησιών σε ξένους.

Στο δημοσίευμα προβάλλεται ως παράδειγμα η περίπτωση του Εμίρη του Κατάρ σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφ αλ Θάνι, ο οποίος αντιμετώπισε μια 18μηνη «οδύσσεια ελληνικής γραφειοκρατίας», προκειμένου να αγοράσει το νησί Οξυά στο Ιόνιο.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε ο κ. Σαμαράς για την «επιτυχή έκβαση» της αγοραπωλησίας, ενώ τονίζεται ότι από την ανάληψη της πρωθυπουργίας, περίπου πριν έναν χρόνο, αγωνίζεται να πατάξει τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά.

Μετά την αγορά της Οξυάς από τον Εμίρη του Κατάρ, όπως τονίζεται, αρκετοί πλούσιοι Ρώσοι και Άραβες εξέφρασαν ενδιαφέρον να αγοράσουν ορισμένα από τα περίπου 300 ιδιωτικά νησιά που προσφέρονται σε «πρωτοφανείς χαμηλές τιμές», λόγω της αδυναμίας των Ελλήνων ιδιοκτητών τους να ανταπεξέλθουν στην αυξανόμενη φορολογία.

Επίσης, σημειώνεται ότι πρόσφατα, καθώς οι ελληνικές αρχές ξεκίνησαν μια φιλόδοξη προσφορά ύψους 65,5 δισ. δολαρίων για την πώληση κρατικής περιουσίας, η ελληνική κυβέρνηση εισήγαγε νομοθεσία για τη διευκόλυνση των επενδυτικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με την ανταπόκριση στην αμερικανική εφημερίδα. Ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν, υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά, καθώς ενώ το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών πωλήσεων επικεντρώνεται σε ακίνητη περιουσία, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει συστήσει ακόμη νομικό πλαίσιο που θα επιτρέψει την ενοικίαση νησιών και η χώρα εξακολουθεί να μην διαθέτει επίσημο κτηματολόγιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ