Στο νοσοκομείο έπειτα από απεργία πείνας μέλος των Pussy Riot - iefimerida.gr

Στο νοσοκομείο έπειτα από απεργία πείνας μέλος των Pussy Riot

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μαρία Αλεχίνα, μέλος του ρωσικού συγκροτήματος Pussy Riot εισήχθη σήμερα στο νοσοκομείο κατόπιν εντολής των αρχών της ρωσικής φυλακής στην οποία κρατείται, περίπου μία εβδομάδα αφότου άρχισε απεργία πείνας.

Η Αλεχίνα λαμβάνει θεραπεία για υπόταση, δήλωσε εκπρόσωπος της φυλακής της περιοχής των Ουραλίων, Περμ, ο οποίος δεν κατονομάζεται, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ Τας.

Η 24χρονη που είναι μητέρα ενός μικρού παιδιού ανακοίνωσε στις 22 Μαΐου ότι αρχίζει απεργία πείνας σε διαμαρτυρία για την απόφαση ρωσικού δικαστηρίου, το οποίο της απαγόρευσε να είναι παρούσα στην ακροαματική διαδικασία για την εξέταση αίτησης για την πρόωρη αποφυλάκισή της. Εξάλλου την επόμενη ημέρα το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση πρόωρης αποφυλάκισής της.

Η Αλεχίνα εκτίει ποινή διετούς φυλάκισης σε σωφρονιστικό ίδρυμα στην περιοχή Περμ. Δικαστήριο της Μόσχας έκρινε ένοχες την Αλεχίνα και άλλα δύο μέλη των Pussy Riot, τη Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα και την Γεκατερίνα Σαμούσεβιτς, για «χουλιγκανισμό υποκινούμενο από θρησκευτικό μίσος» έπειτα από ένα τραγούδι διαμαρτυρίας κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν που έπαιξε το συγκρότημα σε καθεδρικό ναό της Μόσχας.

Στην φυλακή βρίσκεται επίσης η Τολοκονίκοβα, ενώ η ποινή της Σαμούσεβιτς ανεστάλη και η καταδικασθείσα αποφυλακίσθηκε

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ