O Τσίπρας πάει Ισπανία και συναντάει τη Σοσιαλίστρια που τα «έχωσε» στον Παπανδρέου - iefimerida.gr

O Τσίπρας πάει Ισπανία και συναντάει τη Σοσιαλίστρια που τα «έχωσε» στον Παπανδρέου

O Τσίπρας πάει Ισπανία και συναντάει την Σοσιαλίστρια που τα «έχωσε» στον Παπανδ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίσκεψη στην Ισπανία πραγματοποιεί μεθαύριο Πέμπτη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να προωθήσει τη θέση για την ανάγκη δημιουργίας κοινού μετώπου των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου απέναντι στις πολιτικές λιτότητας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί στη Μαδρίτη με δυνάμεις της Αριστεράς και με κοινωνικούς φορείς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr σχεδιάζει να εκφράσει και τον προβληματισμό του για τη δημοκρατία στις δύο χώρες, δεδομένου ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ισπανία έχουν υποφέρει από δικτατορίες και περιόδους ανωμαλίας.

Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει μια εναλλακτική Σύνοδο Κορυφής στην Αθήνα στις 7 και 8 Ιουνίου, στην οποία εκτιμάται από την Κουμουνδούρου ότι θα δώσουν το «παρών» μεγάλα ευρωπαϊκά συνδικάτα, κοινωνικά κινήματα και κοινωνικές οργανώσεις.

Η επίσκεψη στην Ισπανία θα διαρκέσει από την Πέμπτη 30 Μαΐου έως το Σάββατο 1η Ιουνίου.

Αίσθηση προκαλεί ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντήσει τη γενική γραμματέα της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Μπεατρίς Ταλεγόν, η οποία απασχόλησε τα διεθνή ΜΜΕ πριν από μερικούς μήνες με τον πύρινο λόγο της και την επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Προέδρου έχει ως εξής:

Πέμπτη 30 Μαΐου

11:00-Συνάντηση με Συνδικάτα (CCOO και UGT). Ισπανική Βουλή (Carrera de San Jerónimo, 40)

12:00-Δηλώσεις με τον Cayo Lara., επικεφαλής της Κ.Ο. της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας, στην Ισπανική Βουλή.

12:30-Συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα «La Izquierda Plural». Ισπανική Βουλή.

Παρασκευή 31 Μαΐου

11:30-Συνέντευξη Τύπου με τον Cayo Lara. Ισπανική Βουλή.

12:15-Συνάντηση με κοινωνικά κινήματα (Platform of People affected by Mortgages, κ.α.) Place: Ateneo de Madrid (calle del Prado, 21).

16:00-Συνάντηση με την γ.γ. της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Beatriz Talegón. HOTEL HUSA PASEO DEL ARTE: Atocha, 123 Madrid

17:00-Συνάντηση με τον π. Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Josep Borrel. HOTEL HUSA PASEO DEL ARTE: Atocha, 123 Madrid

19:30-Ομιλία με τον Cayo Lara. Συντονίζει η Paloma López, Υπεύθυνος Εργασίας του CCOO στο Casa de América (Plaza de Cibeles, 2).

Σάββατο 1 Ιουνίου

18:30-Πορεία «Ενωμένοι Ενάντια στην Τρόικα». Neptuno square, Madrid.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ