Ο ιερέας που έχει κάνει 160.000 εξορκισμούς και θεωρεί τον Χίτλερ δαιμονισμένο - iefimerida.gr

Ο ιερέας που έχει κάνει 160.000 εξορκισμούς και θεωρεί τον Χίτλερ δαιμονισμένο

Ο ιερέας που έχει κάνει 160.000 εξορκισμούς και θεωρεί τον Χίτλερ δαιμονισμένο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι επικεφαλής του Διεθνούς Συλλόγου Εξορκιστών, ισχυρίζεται ότι έχει «γιατρέψει» περίπου 160.000 ανθρώπους και επιθυμεί να συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο για να του εκφράσει τις απόψεις του πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο λόγος για τον Ιταλό ιερέα Γκάμπριελ Αμόρθ ο οποίος, με αφορμή τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα με πρωταγωνιστή τον Πάπα και τον φερόμενο ως εξορκισμό στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ζητάει να επιτραπεί σε όλους τους ιερείς να πραγματοποιούν εξορκισμούς.'

«Θα ζητήσω από τον Πάπα να επιτρέψει σε όλους τους πατέρες να πραγματοποιούν εξορκισμούς, αρκεί να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι για κάτι τέτοιο. Αν όχι, τότε θα υπάρξουν σεμινάρια που θα καθοδηγούν τους μελλοντικούς εξορκιστές. Άλλωστε, το θέμα των εξορκισμών έχει μεγάλη ζήτηση» δηλώνει ο πάτερ Αμόρθ στην Sunday Times.

Ο 88χρονος ιερέας, σχολιάζοντας την ενέργεια του Πάπα, δηλώνει «ο Πάπας είναι επίσης και Επίσκοπος της Ρώμης και όπως κάθε επίσκοπος είναι αυτόματα και εξορκιστής».

«Ο Εξορκισμός του Πάπα αποτελεί ένα σημάδι, καθώς μία από τις κύριες αιτίες του αθεϊσμού σήμερα είναι ότι οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στο διάβολο πια. Ζούμε ακόμη σε μία εποχή όπου ο Θεός έχει ξεχαστεί. Και όπου δεν είναι Παρών ο Θεός, είναι ο διάβολος. Δυστυχώς, σήμερα δεν υπάρχει επαρκής αριθμός εξορκιστών, αλλά εύχομαι η Ρώμη να φροντίσει γι' αυτό. Άλλωστε, όσοι θεωρούν τον εξορκισμό ως μία προκατάληψη κάνουν μεγάλο λάθος» προσθέτει ο Αμόρθ.

Στην Ιταλία τον θεωρούν μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα που διακρίνεται για την ευθύτητά του, ενώ έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές ιδιαίτερα με τις απόψεις του περί εξορκισμού..

Μάλιστα, το 2006 είχε προκαλέσει πάταγο αναφέροντας ότι τόσο ο Αδόλφος Χίτλερ, όσο και ο Ιωσήφ Στάλιν ήταν δαιμονισμένοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ