ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταθέτουν από κοινού τον αντιρατσιστικό νόμο Ρουπακιώτη - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταθέτουν από κοινού τον αντιρατσιστικό νόμο Ρουπακιώτη

Ρήγμα στην κυβέρνηση -ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συμφώνησαν και καταθέτουν από κοινού το αν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φουντώνει η ενδοκυβερνητική κόντρα με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να συμμαχούν και να πετούν το γάντι στον Αντώνη Σαμαρά, αφού συμφώνησαν να καταθέσουν ως κοινή πρόταση νόμου το υπάρχον αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης είχαν τηλεφωνική συνομιλία λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και συμφώνησαν να προχωρήσουν μαζί και να στηρίξουν το νόμο Ρουπακιώτη.

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ το επιβεβαίωσε με ανακοίνωση του στην οποία αναφέρει:

«Μετά από επικοινωνία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, αποφασίστηκε οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο κομμάτων να καταθέσουν ως κοινή πρόταση νόμου το υπάρχον αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Τη συμφωνία επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

Υπενθυμίζεται πως το ΠΑΣΟΚ ζήτησε νωρίτερα από τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη να προωθηθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ «Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας», την οποία έχει καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα από 21 Μαρτίου.

Η επιστολή του γραμματέα Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη

Σε συνέχεια των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, καθώς και της χθεσινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, ζητούμε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, να προωθηθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής, η Πρόταση Νόμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας», την οποία έχουμε καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα από 21 Μαρτίου 2013.

Η υιοθέτηση στο εθνικό Δίκαιο προβλέψεων σημαντικού αξιακού, ιδεολογικού και ιστορικού περιεχομένου για την αποτροπή και αυστηρή τιμωρία πράξεων εγκληματικότητας, βιαιοπραγίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας, με δεδομένη μάλιστα την ανάγκη εναρμόνισης με την Απόφαση – Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ε.Ε., θα αποτελέσουν ισχυρό θεμέλιο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας των πολιτών, καθώς και της αποτελεσματικής θωράκισης του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ