Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το Μουσείο μεγαθήριο που ετοιμάζεται στη Συγγρού, στο εργοστάσιο ΦΙΞ [εικόνες] - iefimerida.gr

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το Μουσείο μεγαθήριο που ετοιμάζεται στη Συγγρού, στο εργοστάσιο ΦΙΞ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οριστικά στο παρελθόν έχει αφήσει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης την πολυετή ιστορία ταλαιπωρίας και αναβολών για τη μεταφορά του στη μόνιμη στέγη του στο παλιό εργοστάσιο ΦΙΞ στη λεωφόρο Συγγρού. Τα έργα στο εργοτάξιο των 20.000 τ.μ. προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ οι φωτογραφίες από το χώρο εντυπωσιάζουν.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αναπτύσσεται σε οκτώ επίπεδα, έχει δύο εισόδους, από τη λεωφόρο Συγγρού και την Καλλιρρόης και στον τελευταίο όροφο θα φιλοξενήσει ένα εστιατόριο που αναμένεται να γίνει σημείο αναφοράς χάρη και στην πανοραμική του θέα. Στο δώμα, που καλύπτει 1.000 τ.μ θα φιλοξενείται υπαίθρια γλυπτοθήκη με τις νέες παραγωγές του ΕΜΣΤ και υπαίθριες προβολές. Στο ισόγειο έκτασης 600 τ.μ, εκτός από τα εκδοτήρια, το πωλητήριο και το καφέ του Μουσείου, θα υπάρχει και η πρώτη είσοδος στο χώρο των περιοδικών εκθέσεων, που εναλλακτικά θα μπορεί να λειτουργήσει και ως αμφιθέατρο χωρητικότητας 280 ατόμων.

Μεταξύ ισογείου και 1ου ορόφου, μεσολαβεί ο ημιόροφος, με γραφεία διοίκησης ένα μικρό αμφιθέατρο 90 ατόμων και στον πρώτο όροφο η βιβλιοθήκη του Μουσείου, το αναγνωστήριο, τα εργαστήρια συντήρησης, εργαστήριο παραγωγής ψηφιακών έργων. Με κυλιόμενες σκάλες από την πλευρά της Συγγρού, ο επισκέπτης θα ανεβαίνει στη μεγάλη αίθουσα των μόνιμων συλλογών για να προχωρήσει μετά στον επόμενο όροφο με εκθέματα από τα αποκτήματα του Μουσείου, αλλά και ειδικά διαμορφωμένα σημεία όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να βλέπει online εκθέσεις.


Το κτίριο διατήρησε τις προσόψεις του παλιού εργοστασίου Φιξ στη λεωφόρο Συγγρού, οι οποίες υποστηρίζονται με τσιμεντένια κατασκευή που θα λειτουργεί και ως εκθεσιακός χώρος έργων σύγχρονου ντιζάιν. «Φανταστείτε αιωρούμενες καρέκλες και τραπέζια», ανέφερε η ψυχή του μουσείου, διευθύντρια Αννα Καφέτση κατά την πρόσφατη ξενάγηση του δημάρχου Αθηναίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ