Τραγική μάνα στην Κίνα αναγκάζεται να κρατάει τον ψυχικά διαταραγμένο γιο της σε κλουβί επί 11 χρόνια - iefimerida.gr

Τραγική μάνα στην Κίνα αναγκάζεται να κρατάει τον ψυχικά διαταραγμένο γιο της σε κλουβί επί 11 χρόνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ψυχικά διαταραγμένο άτομο κρατείται για πάνω από μία δεκαετία έγκλειστο σε κελί από την οικογένειά του, έπειτα από επίθεσή του σε παιδί το οποίο γρονθοκόπησε μέχρι θανάτου. Η είδηση κυκλοφόρησε στα διεθνή ΜΜΕ τη Δευτέρα, συνοδευόμενη από εικόνες του ίδιου να κοιτάζει απλανώς μέσα από τα σίδερα.

Ο 42χρονος Wu Yuanhong απεικονίζεται καθισμένος σε σεντόνια μέσα σε σιδερένιο κλουβί, με τα πόδια αλυσοδεμένα, φορώντας μονάχα ένα t-shirt και το εσώρουχό του.

Στα 15 του διαγνώσθηκε με βαριάς μορφής σχιζοφρένεια και το 2001 επιτέθηκε σε 13χρονο παιδί το οποίο και σκότωσε.

Οι δικαστικές αρχές της επαρχίας Jiangxi τον αποφυλάκισαν ένα χρόνο αργότερα, καθώς κρίθηκε ότι νομικά δεν έφερε την ευθύνη των πράξεών του.

Αμέσως μετά την αποφυλάκισή του, η μητέρα του αναγκάστηκε να τον κρατήσει αλυσοδεμένο και εν συνεχεία να τον κλείσει σε σιδερένιο κλουβί, το οποίο έφτιαξε η ίδια, έπειτα από επιτυχημένη δραπέτευσή του και περιήγησή του στους δρόμους του χωριού, τρομάζοντας τους κατοίκους.

Η τραγική μάνα και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας δεν ήθελαν να προσφύγουν σε μια τέτοια λύση, αλλά ήταν αδύνατον να πράξουν διαφορετικά.

«Μπορεί ο γιος μου να είναι παράφρων και να σκότωσε κάποιον, αλλά εξακολουθεί να είναι γιος μου. Το να τον βάλω σε κλουβί με τα ίδια μου τα χέρια ήταν η απόλυτη συντριβή μου. Ένιωσα σαν να μου κάρφωσαν ένα μαχαίρι στην καρδιά», ήταν τα συγκλονιστικά λόγια της μητέρας.

Η ίδια φροντίζει για τη σίτιση και την καθαριότητά του: «κάθε φορά που του πηγαίνω φαγητό, κάθομαι δίπλα στο κλουβί και κλαίω... Τα δάκρυά μου όμως έχουν πλέον στεγνώσει», προσθέτει η ίδια.

Πολλοί ψυχικά διαταραγμένοι ασθενείς στην Κίνα στερούνται κάθε στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εξαιτίας έλλειψης πόρων και εξειδικευμένου προσωπικού, ιδίως στις επαρχίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ