Με τους Σύρους αντικαθεστωτικούς συναντήθηκε ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν - iefimerida.gr

Με τους Σύρους αντικαθεστωτικούς συναντήθηκε ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν

Με τους Σύριους αντικαθεστωτικούς συναντήθηκε ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Συρία βρέθηκε τη Δευτέρα ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν για να έχει συνομιλίες με τους ηγέτες των ανταρτών που μάχονται εναντίον του Μπασάρ αλ Ασαντ, όπως μετέδωσαν αμερικανικά ενημερωτικά δίκτυα.

Ο Μακέιν δεν έλαβε υπόψη του τις εντολές του Μπαράκ Ομπάμα για ουδέτερη στάση στο ζήτημα της Συρίας και συναντήθηκε με τον στρατηγό Σαλίμ Ιντρίς, τον επικεφαλής του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, καθώς και με άλλα ηγετικά στελέχη των ανταρτών, ανέφερε από την πλευρά της η ιστοσελίδα Daily Beast, το πρώτο μέσο ενημέρωσης το οποίο μετέδωσε την είδηση.

Ο ίδιος ο Μακέιν είχε ενημερώσει νωρίτερα τους ψηφοφόρους του μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο twitter, ότι βρίσκεται στα εδάφη της νότιας Τουρκίας όπου έχουν εγκατασταθεί συστοιχίες του αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Patriot.

Ο γερουσιαστής το τελευταίο διάστημα ασκεί πιέσεις ώστε η Ουάσινγκτον να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία. Εάν επαληθευτεί η πληροφορία του ταξιδιού του, τότε θα είναι ο πλέον υψηλόβαθμος εκλεγμένος Αμερικανός πολιτικός που έχει επισκεφθεί τη Συρία τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ