Λευτέρης Αυγενάκης : Να απαγορευθεί η οπλοφορία εντός του Κοινοβουλίου - iefimerida.gr

Λευτέρης Αυγενάκης : Να απαγορευθεί η οπλοφορία εντός του Κοινοβουλίου

Λευτέρης Αυγενάκης : Να απαγορευθεί η οπλοφορία εντός του Κοινοβουλίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έντονη αντίθεσή του στο να οπλοφορούν οι βουλευτές εντός της Βουλής, εκφράζει ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, προτείνοντας, παράλληλα, την τροποποίηση του άρθρου 75 του Κανονισμού της Βουλής που αφορά στην οπλοφορία.

Σε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη εκφράζει την απόλυτη στήριξή του στην πλήρη απαγόρευση οπλοφορίας από βουλευτές και υπουργούς εντός της Βουλής και προτείνει την τροποποίηση του άρθρου 75 με την προσθήκη μιας παραγράφου ως εξής: «Άρθρο 75, παρ.4: Βουλευτές και Υπουργοί απαγορεύεται ρητά να οπλοφορούν εντός του κτιρίου της Βουλής ακόμα και εάν φέρουν άδεια οπλοφορίας. Όσοι δύναται να οπλοφορούν, μετά από άδεια της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής, υποχρεούνται να παραδίδουν το όπλο τους στον αρμόδιο Αξιωματικό της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων. Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής ορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής της διάταξης αυτής».

Αλλωστε ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε και το πρωί της Δευτέρας την αντίθεσή του μέσω της εκπομπής «Στα μέσα και στα έξω» στο Α' πρόγραμμα της ΕΡΤ δηλώνοντας «είναι αδιανόητο σε μια περίοδο, που τα πράγματα είναι εξαιρετικά κρίσιμα και πιεσμένα, κάποιοι, με την παρουσία των όπλων στη μέση τους να θεωρούν ότι μπορούν να ενισχύσουν τις απόψεις τους. Αρκετά με την πολιτική βία που έχουμε τον τελευταίο καιρό εν εξελίξει στη χώρα μας».

Τι απαντάει για την άδεια οπλοφορίας του

Με αφορμή το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας με τα ονόματα μελών του Κοινοβουλίου που έχουν άδεια οπλοφορίας ο βουλευτής της ΝΔ τονίζει ότι ο ίδιος κατείχε την άδεια πολύ πριν εκλεγεί βουλευτής, ως Αθλητής Σκοπευτής-μέλος του Παγκρήτιου Αθλητικού Σκοπευτικού Συλλόγου (ΠΑΣ) με Πρόεδρο τον Ανταλκίδα Μαρκογιαννάκη.

Εχει, άλλωστε αρκετές συμμετοχές σε αγώνες σκοποβολής και τακτική παρουσία ακόμα και σήμερα σε προπονητικές βολές που προγραμματίζει ο Σύλλογος στα σκοπευτήρια, είτε του πρώην πεδίου βολής ΣΕΑΠ Γουβών στο Ηράκλειο, είτε στο σκοπευτήριο της Μεσσαράς στην Πλώρα και τελευταία με αεροβόλο όπλο στο Κλειστό Σκοπευτήριο του Παγκρητίου Σταδίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ