CINETROLL: Έσπασαν τα ταμεία οι «Μαχητές των δρόμων 6», προκαλώντας «Hangover 3» ακόμα και στο «Start Trek 2» - iefimerida.gr

CINETROLL: Έσπασαν τα ταμεία οι «Μαχητές των δρόμων 6», προκαλώντας «Hangover 3» ακόμα και στο «Start Trek 2»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Tάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος γυρίζει κουλτουροφορτωμένος από τις Κάννες, αλλά βλέπει ότι άλλων το σινεμά είναι που κάνει τα λεφτά ντάνες.

Απίστευτο αλλά αληθινό. Ένα αυτοκινητιστικό b movie με τσιτωμένα γκάζια που προβλήθηκε πριν από 12 ολόκληρα χρόνια, εξελίχθηκε τελικά σε ένα από τα πιο δημοφιλή και εμπορικά αποδοτικά franchise στην ιστορία του σύγχρονου κινηματογράφου. Καταφέρνοντας όχι απλώς να μην ξεφουσκώσει μετά από 6 ταινίες, αλλά να μετατραπεί σε blockbuster κόστους 160 εκ. δολαρίων και σε σίφουνα των ταμείων.

Από τις λίγες περιπτώσεις που σχεδόν ολόκληρο το πρωταγωνιστικό cast της ταινίας, συνεχίζει ακάθεκτο μέχρι τώρα (και δηλώνει πανέτοιμο για το 7ο μέρος της σειράς), το saga του «Fast & Furious» με τους Βιν Ντίζελ, Πολ Ουόκερ, Ντουέιν Τζόνσον και Τζορντάνα Μπρούστερ προκάλεσε πανικό στα αμερικάνικα ταμεία του τετραημέρου. Αφήνοντας πίσω του το «Hangover 3» με τις μισές ακριβώς εισπράξεις (και τις αρνητικές κριτικές) αλλά και το νέο πολυαναμενόμενο «Star Trek». To οποίο στη δεύτερη εβδομάδα προβολής του, μπορεί να προηγείται στο σύνολο των εισιτηρίων του, με μια απόσταση όμως που φαίνεται εύκολο να καλυφτεί από τους «Μαχητές των Δρόμων».

Κανείς και τίποτα δε φαίνεται ικανό να μπορεί να βάλει φρένα στο συγκεκριμένο φαινόμενο, που αυτή τη φορά, παρά τον «τερπνό» ψυχαγωγικό του καθαρά στόχο, παρέσυρε και τους αμερικάνους κριτικούς με ασυνήθιστα θετικές κριτικές για ταινία του είδους, οι οποίες εστιάζουν στην τιμιότητα του προσφερόμενου πακέτου: «Είναι μια ταινία που σου ζητά να αφήσει τον εγκέφαλο σου στην πόρτα, να δέσεις τη ζώνη σου και να παρασυρθείς στο φρενήρη trash χαβαλέ της, χωρίς να προσποιείται πως είναι τίποτα άλλο από αυτό που είναι» γράφουν τα ξένα έντυπα.

Σε μια ξέσαλη κούρσα, που παρέσυρε χωρίς καμία αντίσταση και το ελληνικό box office, δίνοντας του μια τονωτική για την εποχή, ένεση γκαζολίνης με παραπάνω από τους μισούς θεατές σε σύνολο 105.817 που επισκέφτηκαν μια κινηματογραφική αίθουσα τις τελευταίες μέρες, να επιλέγουν τη συγκεκριμένη ταινία.

Πιο αναλυτικά, για το τετραήμερο (διακοπών Memorial Day) 23-26 Μαΐου στις Η.Π.Α. η πρώτη πεντάδα του box office διαμορφώθηκε ως εξής:

1.FAST AND FURIOUS, ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ 6: 122 εκ. δολάρια

2.ΤΗΕ ΗΑΝGOVER PART 3: 51 εκ. δολάρια (62,5 σύνολο)

3.STAR TREK INTO DARKNESS: 48 εκ. δολάρια (157 σύνολο)

4.TO MYΣΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ: 44 εκ. δολάρια

5.IRON MAN 3: 24,6 εκ. δολάρια (373 σύνολο)

Για το ίδιο διάστημα, η πρώτη πεντάδα του πανελλαδικού box office διαμορφώθηκε ως εξής:

1.FAST AND FURIOUS, ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ 6: 62.021 εισιτήρια

2.Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΓΚΑΤΣΜΠΙ: 23.882 εισιτήρια (74.169 σύνολο)

3.ΙRON MAN 3: 4.211 εισιτήρια (200.867 σύνολο)

4.ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΤΥΠΟΙ: 3.608 εισιτήρια

5.ΕVIL DEAD: 2.781 εισιτήρια (46.993 σύνολο)

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ