Μόνο για τη ΔΕΣΦΑ και όχι για τη ΔΕΠΑ ενδιαφέρεται η Sintez - iefimerida.gr

Μόνο για τη ΔΕΣΦΑ και όχι για τη ΔΕΠΑ ενδιαφέρεται η Sintez

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Sintez η ρωσική εταιρεία του μεγιστάνα Λεονίντ Λεμπέντεφ γνωστοποίησε πως τελικά δεν πρόκειται να καταθέσει προσφορά για την αγορά της ΔΕΠΑ. Αντιθέτως, οι Ρώσοι στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν πως είναι πιθανό να υποβάλλουν πρόταση μόνο για τη ΔΕΣΦΑ, αλλά η τελική απόφαση θα παρθεί «ύστερα από την εξέταση της τελικής εκδοχής των συμφωνιών των μετόχων και του συμβολαίου πώλησης».

Το θέμα φιλοξενείται στο Dow Jones Newswires, το οποίο σχολιάζει πως η πώληση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ θεωρείται «ναυαρχίδα» του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας, που στόχο έχει να στηρίξει την οικονομία της χώρας και να μειώσει το φορτίο του χρέους.

Στην κυβέρνηση ευελπιστούν πως η Sintez, η οποία αρχικά – μαζί με την Gazprom - ενδιαφερόταν και για τη ΔΕΠΑ, θα υποβάλλει προσφορά, και μάλιστα καλή, για τη ΔΕΣΦΑ που δύναται να πωληθεί και ξεχωριστά από τη ΔΕΠΑ σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιου Σταυρίδη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ