Τι αλλάζει στο φωτισμό της Εγνατίας - Λαμπτήρες... νέας γενιάς - iefimerida.gr

Τι αλλάζει στο φωτισμό της Εγνατίας - Λαμπτήρες... νέας γενιάς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Εγνατία Οδός ΑΕ ανακοίνωσε την πιλοτική χρήση λαμπτήρων LED στον αυτοκινητόδρομο για να περιορίσει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και να μειώσει το κόστος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, θα εξεταστεί η πιλοτική χρήση στον οδοφωτισμό «ενεργειακά αποδοτικών φωτιστικών με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED)» και για το σκοπό αυτό, «και λαμβάνοντας υπόψη τις σύνθετες τεχνικοοικονομικές παραμέτρους ενός τέτοιου εγχειρήματος», θα διαθέσει «επιλεγμένα πεδία δοκιμής, σε εταιρείες - προμηθευτές που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την υλοποίηση πιλοτικών έργων μικρής κλίμακας και μικρής χρονικής διάρκειας».

Στη συνέχεια, «θα συγκριθούν και θα αναλυθούν τα τεχνικοοικονομικά στοιχεία μεταξύ συμβατικών φωτιστικών με λαμπτήρες εκκένωσης υψηλής έντασης HPS και φωτιστικών με λαμπτήρες διόδων φωτοεκπομπής LED», αναφέρεται. Η παρακολούθηση της λειτουργίας των πιλοτικών εφαρμογών θα γίνεται από τη δημόσια εταιρεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ