Εργα τέχνης σε... κουτάκια: O ηλικιωμένος Ιάπωνας που ζωγραφίζει στο Excel [εικόνες] - iefimerida.gr

Εργα τέχνης σε... κουτάκια: O ηλικιωμένος Ιάπωνας που ζωγραφίζει στο Excel [εικόνες]

Εργα τέχνης σε... κουτάκια: O ηλικιωμένος Ιάπωνας που ζωγραφίζει στο Excel [εικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Excel είναι ένα εργαλείο διαχείρισης βιβλίων και φύλλων εργασίας χωρισμένο σε γραμμές και στήλες και βοηθάει το χρήστη να οργανώσει τα στοιχεία της δουλειάς του. Ωστόσο ένας ηλικιωμένος Ιάπωνας αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει κάπως διαφορετικά.

Ο 73χρονος Γιαπωνέζος Τατσούο Χοριούτσι, βρήκε μία πιο ευφάνταστη και δημιουργική χρήση του Excel, πέρα από τα υπολογιστικά φύλλα. Κατάφερε να το μετατρέψει σε καμβά ζωγραφικής.

Αρχικά ο Χοριούτσι δεν ήξερε καθόλου πως να χρησιμοποιεί το πρόγραμμα, ωστόσο είχε δει άλλους να το χρησιμοποιούν για υπολογισμούς. Οταν ετοιμαζόταν να βγει στη σύνταξη, αγόρασε καινούριο υπολογιστή και άρχισε να πειραματίζεται με το Excel ζωγραφίζοντας.

Ο λόγος που επέλεξε το Excel,όπως λέει ο ίδιος, ήταν ότι τα υπόλοιπα εξειδικευμένα σχεδιαστικά προγράμματα είναι ακριβά ενώ αντίθετα το συγκεκριμένο είναι δωρεάν και εύκολο στη χρήση ενώ έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από την παραδοσιακή ζωγραφική στο χέρι.

Για να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή χρειάστηκε 10 ολόκληρα χρόνια καθημερινής ενασχόλησης και πλέον τα έργα του είναι περιζήτητα σε εικαστικές εκθέσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ