«Διαστημικό» ξενοδοχείο με χώρους μηδενικής βαρύτητας χτίζουν στη Βαρκελώνη [εικόνες]

Ενα μοναδικό «διαστημικό» ξενοδοχείο με χώρους μηδενικής βαρύτητας πρόκειται να κατασκευαστεί σε τεχνητό νησί ανοιχτά της Βαρκελώνης. Το κτίριο θα είναι το ψηλότερο ξενοδοχείο της Ευρώπης, ενώ τα σχέδια του βρίσκονται ήδη για έγκριση στο δημαρχείο της πόλης.

Την σουρεαλιστική αυτή ιδέα υπογράφει η εταιρία Mobilona (που ειδικεύεται σε τέτοιους είδους κατασκευές) και ο σχεδιαστής Ερικ Μόρβαν, ενώ η πραγματοποίηση του υπολογίζεται να στοιχίσει 1.93 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το διαστημικό αυτό ξενοδοχείο θα είναι το ψηλότερο ξενοδοχείο της Ευρώπης, ενώ θα διαθέτει spa με μηδενική βαρύτητα, μία κάθετη αεροδυναμική σήραγγα και εντελώς διαστημικό design.

Σύμφωνα με τα σχέδια, το τεχνητό νησί θα κατασκευαστεί ακριβώς έξω από την ακτή και οι επισκέπτες θα φτάνουν σε αυτό με ένα διάδρομο που θα το ενώνει με την πόλη.

Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 2.000 σουίτες, mall, μαρίνα για τα γιώτ, πισίνες και παραλίες της θα κρατήσει τους επισκέπτες γειωμένο, ενώ στα παράθυρα θα προβάλλονται γαλαξιακές εικόνες, δίνοντας μία απόκοσμη αίσθηση στους κατοίκους.

Ο Καταλανός δήμαρχος Χαβιέ Τριάς εξέφρασε την αδιαφορία του για το έργο, δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία επιθυμία να μετατρέψει τη Βαρκελώνη σε αξιοθέατο όπως το Ντουμπάι, αλλά πιστεύει ότι το Δημαρχείο θα δεχθεί την πρόταση αυτή για την ανάπτυξη της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ