Μην ξαναχρησιμοποιήσετε το «Καλημέρα Ήλιε» - iefimerida.gr

Μην ξαναχρησιμοποιήσετε το «Καλημέρα Ήλιε»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οργισμένη επιστολή με αποδέκτη τον πρωθυπουργό απέστειλε η κόρη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μάνου Λοΐζου, απαγορεύοντάς του την χρήση μέρους του έργου του πατέρα της και ιδιαιτέρως του τραγουδιού 'Καλημέρα Ήλιε Καλημέρα' στις κομματικές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ.«Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το 'Καλημέρα Ήλιε' στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις. Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.

Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου και του έδωσαν και μία αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητα του πολίτη και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του», σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή της η Μυρσίνη Λοΐζου, σημειώνοντας τον αγώνα του πατέρα της για 'στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα στην Ελλάδα και κατηγορώντας την σημερινή κυβέρνηση ότι τα έχει κάνει όλα ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, 'ξεπουλώντας όχι μόο τον δημόσιο πλούτο της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη'.

«Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.

Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.

Ως εκ τούτου, σας υπαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρους του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα», συνεχίζει η κ.Λοΐζου, προλαμβάνοντας τυχόν απάντηση ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον λαό. «Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου», λέει, σημειώνοντας ότι «όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του Λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε».

Στη χειμμαρρώδη επιστολή της δε, καταλήγει λέγοντας ότι «ο Ήλιος είναι δικός μας, και όχι δικός σας. Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ