Υμνος της Société Générale για Ελλάδα: «Νο. 1 στη ζήτηση κορυφαίων πελατών τα ελληνικά ομόλογα» [γράφημα] - iefimerida.gr

Υμνος της Société Générale για Ελλάδα: «Νο. 1 στη ζήτηση κορυφαίων πελατών τα ελληνικά ομόλογα» [γράφημα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξαιρετικά ευοίωνα είναι τα μηνύματα που έρχονται από ξένους έγκυρους ειδησεογραφικούς ιστότοπους οικονομικού περιεχομένου σχετικά με την πορεία της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, σε σημείο ώστε να κάνουν λόγο για ριζική ανατροπή και θετική έκβαση της ελληνικής τραγωδίας.

«Οι χρηματιστές έχουν αρχίσει να μιλάνε και πάλι για την Ελλάδα, αλλά με τρόπο εντελώς διαφορετικό αυτή τη φορά, όπως δεν το έχουν κάνει εδώ και χρόνια», αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Business Insider.

«Εάν δεν το έχετε δει, τότε καλά θα κάνετε να ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω γράφημα, το οποίο αφορά το κόστος δανεισμού της Ελλάδας. Εντελώς αθόρυβα, η ζήτηση για ελληνικό χρέος έχει σημειώσει σημαντική άνοδο, καθώς οι αγορές αισθάνονται πεπεισμένες πως αυτή τη φορά η χώρα έχει μπει για τα καλά στο σωστό δρόμο», επισημαίνει το εν λόγω δημοσίευμα.

Ακολουθεί το προαναφερθέν γράφημα το οποίο αποτυπώνει τα καθαρά κέρδη από την αγορά ελληνικών δεκαετών ομολόγων σε διάστημα έξι μηνών:

Υμνος της Société Générale για Ελλάδα: «Νο. 1 στη ζήτηση κορυφαίων πελατών τα ελληνικά ομόλογα» [γράφημα] | iefimerida.gr 0

Σχετικά με την ανοδική πορεία της χώρας μας στη διεθνή αγορά, το κορυφαίο στέλεχος της Société Générale, οικονομολόγος Michala Marcussen, αναφέρει πως η «Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή μέσα στις τοπ προτεραιότητες των πελατών, από άποψη ζήτησης».

Πιο συγκεκριμένα γράφει: «Κορυφαίοι πελάτες ρωτάνε αν το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά της ελληνικής κρίσης και αν επίκειται περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους».

Σημεία-κλειδιά της αποφασιστικής αναστροφής του κλίματος θεωρούνται αφενός η αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch στις 14 Μαΐου (από CCC σε B-), καθώς και το PMI του Μαΐου.

Συμπέρασμα; Τα πράγματα βελτιώνονται συνεχώς, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει δρόμος πολύς, καταλήγει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ