Κινητά τηλέφωνα και τηλεχειριστήρια από 3D εκτυπωτές - iefimerida.gr

Κινητά τηλέφωνα και τηλεχειριστήρια από 3D εκτυπωτές

Κινητά τηλέφωνα και τηλεχειριστήρια από 3D εκτυπωτές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι 3D εκτυπωτές έχουν εισβάλει για τα καλά στη ζωή μας και οι ερευνητές πειραματίζονται εξερευνώντας τις δυνατότητες τους. Ωστόσο για πρώτη φορά, κατάφεραν να δημιουργήσουν ηλεκτρονικές συσκευές από 3D εκτυπωτές.

Ερευνητές του Τμήματος Μηχανικής του Πανεπιστημίου Warwick ανακάλυψαν έναν τρόπο να κατασκευάζουν ηλεκτρονικές συσκευές με τη χρήση 3D εκτυπωτών.

Μέχρι σήμερα, το εσωτερικό των ηλεκτρονικών προϊόντων κατασκευάζονταν χωριστά από το εξωτερικό πλαστικό περίβλημά τους τους, αλλά με τη χρήση ενός νέου πλούσιου σε άνθρακα υλικό που ονομάζεται Carbomorph, οι ερευνητές κατάφεραν να τυπώσουν ολόκληρες συσκευές, μεταξύ των οποίων ένα τηλεχειριστήριο, ένα κινητό και μία «έξυπνη» κούπα.

Το Carbomorph είναι ένα απλό, χαμηλού κόστους αγώγιμο υλικό που επιτρέπει στους σχεδιαστές να σχεδιάσουν τα ηλεκτρονικά κομμάτια και τους αισθητήρες, ως μέρος της τυπωμένο τρισδιάστατης δομής.

«Σε βάθος χρόνου, η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο που παράγουμε τον κόσμο γύρω μας, καθιστώντας τα προϊόντα, όπως τα προσωπικά ηλεκτρονικά πολύ πιο εξατομικευμένα και μοναδικά και μειώνοντας αισθητά τα ηλεκτρονικά απόβλητα» λέει ο Δρ Σάιμον Λι, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Η ερευνητική ομάδα εργάζεται ήδη σε πιο πολύπλοκες δομές και ηλεκτρονικά στοιχεία - όπως τα καλώδια που απαιτούνται για τη σύνδεση των συσκευών με υπολογιστές.

Ωστόσο η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει αυτή η νέα τεχνολογία, είναι η διάρκειά της, δηλαδή αν το Carbomorph θα είναι σε θέση να αντέξει πολλαπλές χρήσεις χωρίς να καταστραφεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ